Planter til at dække hegn

July 12

Planter til at dække hegn

Mens nogle hegn er mere dekorativ end andre, mange er tiltraengte forskoennelser og ødelægge udsigt over en smuk have eller velholdte værftet. Hegn kan males, men den bedste camouflage for de fleste hegn er et dække lag af vinstokke eller andre trellising planter. Nogle af disse planter producerer selv mad, giver dig et dobbelt formål hegnet cover.

Klatreroser

Sorter af klatring, efterstillede roser gør et godt valg for hegn der grænser op til yards med ingen kæledyr eller børn, ifølge University of Arkansas kooperative Extension Service. Skarpe torne kunne ridse hunde eller børn, der leger i nærheden af hegnet. Også kendt som Rosa setigera, klatreroser tåle solen eller skyggen. Roser er en etårig plante. De vil kræve genbeplantning hvert år, men vil vokse hurtigt til at dække hegnet. Nogle typer, såsom sorten "Ny begyndelse" blomstrer tidligt i slutningen af foråret, mens andre ikke vil producere blomstrer indtil sommeren.

Carolina Jessamine

Carolina Jessamine, også fundet under det videnskabelige navn af Gelsemium sempervirens, er en stedsegrøn vin, der vil holde de fleste af dens blade gennem vinteren. Stedsegrønne planter er en god idé for at dække et hegn, ifølge Texas AgriLife Extension Service, fordi de ikke vil dø ud og lade det afdækket i næsten et halvt år. Denne plante producerer store gule blomster i det tidlige forår, hvis de udsættes for tilstrækkelig sollys, men vil producere masser af blade uden blomster hvis holdt i skyggen.

Hyacinth bønner

For maksimal vækst og dækning fra en etårig plante, vælge hyacinth bønner. Hjelmbønne purpureus er en slyngende vinstok, der kan nå op på mellem 10 og 30 fødder i én sæson, efter at Iowa State University forlængelse. Store, 6 tommer lange blade vil dække enhver form for hegnet. Den blomstrer fra slutningen af sommeren at falde, producere lilla eller hvide blomster. For at nå sin maksimale vækstpotentiale og producere masser af blomster, kræver denne vin fuld sollys. Planten er opkaldt efter de Bourgogne frø bælg det producerer i efteråret, som er spiselige.

Cantaloupe

De fleste produktion af grøntsager og frugt vinstokke kan trænes til at vokse på hegn, men de skal være robust og stærk nok til at bære vægten af de udvikling frugter. Cantaloupe vinstokke, også kendt som Cucumis melo, vil producere forholdsvis tunge frugter, så en velholdt træ eller metal hegn er påkrævet. Dette anlæg kræver delvis sol, ifølge North Carolina State University, og skal være fordelt mellem 20 og 24 inches fra hinanden. Huller i planterne skal vokse sammen til at skabe en kontinuerlig hegnet dækning.

Moonflower

Moonflower eller Ipomoea alba, er en nat-blomstrende medlem af familien formiddag herlighed vin ifølge Paige Lauren Deiner maj 2007 artikel i den "Skærm." Store, hvide trompet blomsterne er åben, når solen er nede, hvilket gør det perfekt til at dække et hegn i nærheden af en gårdhave eller veranda, hvor du tilbringer tid udendørs efter mørkets frembrud. Det er en årlig, der kræver genbeplantning hvert forår, og vinstokke er dækket af små torne. Ligesom morgen herligheder, de kræver delvis til fuld sol, men de vil vokse op til 40 fod i et år.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com