Planter til hjælp med erosionskontrol på skråninger i Zone 5

February 19

Planter til hjælp med erosionskontrol på skråninger i Zone 5

Havearbejde på en bjergskråning eller hældning, der ofte undergraver efter et regnskyl er frustrerende men også fører til tab af muld og kan forringe vandets klarhed og kvalitet af vandløb og floder. Selv vegeterende en vejsidebombe eller andre naturaliseret indstilling kan mindske udhulet virkningerne af vind og vand. Nøglen til ved hjælp af planter i US Department af landbrug hårdførhed Zone 5 er deres evne til at modstå vinteren lave temperaturer årligt at dyppe fra -10 til-20 grader F.

Græsser

Blandt de mindst dyre og hurtigst voksende planter til at vokse til at afbøde jorderosion er græs. Da vækstsæsonen i USDA Zone 5 er relativ kort med et køligt forår og efterår og en lang, kold vinter vækstdvale, kan mange årlige og flerårige græsser startes fra frø. Græsser omfattende trævlede rodsystemer er godt for grådige jord. Seedland.com kommentarer, at mange cool-sæson turf grass arter er god, hvor somre er ikke alt for lang og varm. Kentucky bluegrass og Svingel frø er ofte blandet sammen og sået på områder har behov for en hurtig dækning samt for at etablere rødder for at holde jorden på plads. I tørrere områder er buffalo græsset foretrukne, da det tåler alkalisk, tør og lav nedbør situationer. Mere oprejst sammenklumpe pyntegræsser kan også sået eller plantet som små sat planter. Blå grama og bluestem græs arter er godt for indre programmer og årlige rajgræs frø kan blandes til enhver græs frø blanding for hurtig vækst i foråret eller falde måneder i USDA Zone 5.

Jordbundsdække

Både ikke-træagtige og træagtige dobbeltskaft planter kan plantes på skråninger at beskytte jorden fra vind og dunkende regndråber. Krybende myrtle, også kaldet Vinca mindre, er en ikke-træagtige evergreen plante hårdfør i USDA Zone 5, der sender sprawling stængler over jorden. Vortemælk (Pachysandra spp.) også fungerer godt som en sprællende ikke-træagtige dobbeltskaft komposteringsprocessen, især i skyggefulde områder. Træagtige planter, som ofte anvendes til ornamentally dække bjergskråninger i Zone 5 haver omfatter krybende enebær, mugo pines og cotoneaster som nævnt i American Horticultural Society's "AZ Encyclopedia of haveplanter." Amerikansk beautyberry buske mounding, sprawling buske at tilsløre jorden for at skabe krat på bakkerne og bjergskråninger, ligeledes.

Vinstokke

Vi tænker ofte på vinstokke kun vokser oprejst på et espalier, post eller træstamme, men nogle arter af vinstokke er perfekt indhold sprawling deres slanke stængler vandret til at gøre effektiv dækning på toppen af jord på bakker eller skråninger. Traditionelt, mange amerikanere bruges engelsk vedbend, men i dag mange stater rynke panden på dets anvendelse, fordi det er invasive, kvælning ud indfødte planter som ivy aggressivt breder sig over et landskab. Boston ivy og Virginia slyngplante kan bruges til at beskytte nøgne jorden ifølge Dr. Michael Dirr, men hvis nogen oprejst indlæg eller træer i landskabet, deres stængler vil klatre opad hvis støtte er til stede. Japansk kaprifolium er også en ikke-hjemmehørende vin engang brugt i amerikanske landskaber men nu betragtes som skadelige invasive ukrudt. Den oprindelige koral honeysuckle vin er et levedygtigt alternativ til sikkert bruge på bjergskråninger for at forhindre erosion i USDA Zone 5.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com