Plantesorter til Hawaiian Vegetabilske havearbejde

April 20

Plantesorter til Hawaiian Vegetabilske havearbejde

Hawaii har en år lang vækstsæson, hvilket gør det ideelt til at dyrke en bred vifte af grøntsager. Med et moderat udsving i temperatur gennem året er høst løbende. De vulkanske komponenter i jorden gør det rige og næringsstof tæt, producerer grøntsager høj i farve, tekstur og smag. Det tropiske klima betyder insekt og pest problemer for visse sorter af grøntsager, hvilket gør de hårdføre standard favoritter et fælles valg.

Gulerødder

Gulerødder (Daucus carota) er en året rundt afgrøder, dyrket i løst snavs, godt vandes og uden klipper eller klumper af jorden. De trives i køligere temperaturer, producerer en lysere gulerod med en stærkere smag, når temperaturen stiger. Undgå en woody tekstur af høst gulerødderne på fire måneder. Gulerødder kræver hyppige lugning og gødning eller gødning er anvendt uger før frøene er sået for at undgå split rødder. Favorit hawaiiansk retter kombinere gulerødder med ananas, en indfødt frugt.

Salat

Manoa salat (Lactuca sativa) er en semi-hoved type af salat, der trives i kølige temperaturer og veldrænet jord. Hawaiis året rundt voksende sæson betyder, at høst Manoa salat kan gøres hver 50 til 60 dage som salat modnes. De køligere temperaturer medføre en langsommere modning end varmere temperaturer, når modning hastigheder op. Nogle salat sorter klarer sig dårligt i varmere vejr som et kommercielt afgrøde, men evnen til at høste tidligere i en hjem plot gør salat en nærende og rigeligt ud til haven.

Aubergine

Fælles aubergine (Solanum melongena) berettiget at have en farve, der er opkaldt efter det dyb lilla farve. Andre sorter af aubergine producerer frugter, der er grønne, rødlige og orange. Aubergine trives i en lang vækstsæson, modning langsomt, producerer fast, velsmagende frugt. Når frugten er vokset til omkring 60 procent af sin modne foranstaltning, er det spiselige. Overmodne aubergine er hård og bitter. Tidlig og hyppige høst tilskynder mere produktiv frugtproduktion. Aubergine er høj på næringsstoffer, men bør undgås af dem med en natskygge følsomhed.

Yam

Yam (Dioscoreaceae) er plantet i næringsrig jord, godt kulsyre. Det kræver regelmæssig vand og lugning. Yams, ligesom andre rodknolde, kan bo i jorden, indtil de nødvendige. Høstet i hele den lange Hawaiian vækstsæson, vise yams deres plukning point når bladene af vin begynder til gul. Yam er spiselige fra dette tidspunkt. Foretrukne sorter af yam vokset i Hawaii har lys orange gul og hvid kød. Yamsrødder kan tage på en woody kvalitet hvis venstre for længe efter det optimale høsttidspunktet.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com