Plantesygdomme med skjoldlus

October 28

For at høste alle de kosmetiske og praktiske fordele ved dyrkning af planter i hjemmet, er det nødvendigt at vide, hvordan at beskytte disse planter fra det, der truer deres helbred og liv, som sygdomme, svampeinfektioner og insektangreb. Insekter som skalaer kan skade planterne direkte ved at fodre på dem og indirekte ved at sprede sygdomme, der kan være terminal til dine planter. Heldigvis, skala og sygdomsbekæmpelse kan opnås gennem nogle trin, omhyggelig forvaltning.

Skalaer

Skalaen er en fællesbetegnelse for mange arter af små insekter, der almindeligvis feed utallige arter, plant, træ og busk. Der findes generelt to kategorier af skjoldlus. Blød skalaer producerer en sukker-rige ekskrementer og udskiller det ind på planter de rejser over. Pansrede skalaer har en hårdere exoskeleton og udskille ikke honningdug. Pansrede skalaer også fodre direkte på planter med deres mouthparts.

Sygdomme forårsaget af skalaer

Som bemærket, forlade skalaer, der udskiller honningdug honningdug overalt de rejser. Hvis denne honningdug ikke fjernes fra plantedele, kan det tjene som en vækstmedium for en skimmel (Capnodium) med en mørk, ash-lignende farve. Sort sodede skimmel er navnet på den sygdom, der skyldes en plante er inficeret af denne mug. Ved at dække blade med den mørke mug, hvilket blokerer for sollys fra bladene, kan sort sodede skimmel forårsage sundhedsmæssige problemer på inficerede planter ved at blande sig med fotosyntese.

Forebyggende - og Natural-kontrolmetoder

Naturlige og forebyggende metoder er ofte mere effektiv for skala kontrol end er kemisk kontrol af grunde drøftet nedenfor. Lille skadedyrsangreb kan administreres af picking off vægte i hånden eller ved at kassere plantedele, der er angrebne. Større skadedyrsangreb bør behandles med en raffineret gartneri olie sprøjtet i foråret når planterne har fuldført deres blomstrende cyklus for sæsonen og jo koldt vejr har bestået.

Kemisk kontrol

Alvorlige angreb bør kontrolleres med et forbedret insekticid, der indeholder acephat, malathion, cyfluthrin eller carbaryl. Pesticid kontrol af skalaer er undertiden kun marginalt effektive, men da voksen skalaer udvikle en hård belægning på ydersiden af deres krop, som beskytter dem mod kontakt insekticider. Behandling af en skala angreb er også den foretrukne metode til styring af sort sodede mug infektion siden fjerner at mug uden at fjerne insekter producerer honningdug vil kun resultere i fremtiden sort sodede skimmel infektioner.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com