Pleje af en Hindu Rope plante

July 21

Pleje af en Hindu Rope plante

Hindu rope planter (Hoya carnosa "Krinkle Kurl") tjent deres fælles navn med deres 12 til 15 tommer lange stilke, som har en hængende vane, som en længde af rebet. Almindeligvis dyrkes som potteplanter, vil de også overleve udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9a-11. Hindu rope planter ser bedst og lever længere når de har regelmæssig pleje året rundt, men disse pleje krav varierer efter årstiden.

Årstidens vanding

Hindu rope planter tåle tør jord godt, men de ser bedst ud hvis du vande dem jævnligt i sommer. Vand dybt, men sjældent i løbet af sommeren, mætte jorden og lade det tørre ud i den øverste tredjedel af puljen, før vanding igen. Hindu rope planter gå hvilende i vinter og kræver langt mindre vand. Vand hver to til tre uger, fugte bare top 1/2 tomme af jord med koldt vand. Brug altid gryder med drænhuller.

Omhyggelig befrugtende

Hindu rope planter er lys foderautomater og vil overleve uden gødning, hvis plantet i passende rig, hurtig-afløb vækstmedium. Da de sjældent kræver ompotning og kan vokse i den samme jord i mange år, de muligvis et boost af supplerende næringsstoffer til at holde dem vokser. Bruge en velafbalanceret gødning med en NPK antallet af 15-15-15 eller en lav-kalium blomstrende gødning som 7-9-5. Opløs 1/4 tsk af gødning i 1 gallon af filtreret vand eller ifølge etikettens sats, så vand en gang om måneden med løsning fra midspring indtil slutningen af sommeren. Ikke befrugte i efteråret eller vinteren.

Beskæring og pleje

Regelmæssig beskæring i vækstsæsonen vil bidrage til at forbedre udseendet af Hindu rope planter, men det kan også forårsage store problemer, hvis det ikke gøres korrekt. Desinficere sakse før brugen for at forhindre infektioner. Sættetid dem i husstand desinfektionsmiddel i fem minutter, skyl dem i varmt vand og tør dem. Beskære til enhver tid fjerne døde, beskadigede eller uønsket vækst, eller beskære blomstrende stængler, når blomsterne fade. Undgå nicking eller skære de voksagtig blomsterklaser--kaldet stilke--, fordi de vil fortsætte med at producere blomster år efter år, men vil dø tilbage hvis beskadiget. Også være opmærksom på, at Hindu rope plante lækager en latexlike sap når det er skåret, så slid beskyttende handsker og flytte anlægget til at beskære det, hvis det er værdsatte på møbler.

Problemer og løsninger

Med god pleje, er hinduistiske voks planter sjældent plaget af alvorlige problemer. Mealybugs er én bemærkelsesværdig undtagelse og kan forårsage alvorlige skader i stort tal. Du vil sandsynligvis se cottony masserne under bladene, men du kan se de enkelte insekter, mindre end 1/10 tommer lange, pilede langs stilke. Behandle dem med en sæbeopløsning. Opløs 2 til 5 spsk af opvaskemiddel i 1 gallon af vand fra hanen og sætte løsningen i en sprayflaske. Spray løsningen rigeligt på undersiden af bladene på en cool, overskyet dag. Gentag program hver to uger indtil problemet aftager.

Særlige overvejelser

Hårdere end de ser, Hindu rope planter tilpasser sig en bred vifte af vækstbetingelser og vil overleve trods tørke, lav luftfugtighed og omsorgssvigt, men de kan stoppe blomstrende regelmæssigt. Den mest almindelige årsag til mislykket blooming er utilstrækkelig lys. Holde de planter, hvor de får lys med direkte sol om morgenen. Østlige og vestlige eksponering er bedst, selv om de også vil tolerere sydlige eksponering med lys skygge. Flytte anlægget, hvis det er nødvendigt, og hold øje med nye blomster det følgende forår.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com