Portulaca sygdom

September 23

Portulaca sygdom

Der er mange forskellige typer af Portulaca planter, herunder Portulaca grandiflora, Portulaca molokiniensis og Portulaca oleracea. Disse planter er en lavtvoksende årlige blomst, der producerer små gule, røde, orange og hvide blomster. Nogle planter kan endda give blomster i forskellige farver. De to primære sygdomme, der påvirker Portulaca planter er root rot og hvide rust.

Root Rot

Root rot er en sygdom forårsaget af svampe patogener, der inficerer root strukturer af Portulaca og andre potteplanter. Der er fire forskellige typer af root rot, der kan inficere Portulaca planter, herunder Pythium, Phytophthora, Rhizoctonia og Thielaviopis. Pythium og Phytophthora er den mest almindelige af de fire typer og kan spredes nemt fra en plante til den anden i børnehave eller drivhus betingelser.

Symptomer på Root Rot

Planter, der er blevet beskadiget af root rot vil ikke være i stand til at absorbere de nødvendige næringsstoffer og vand fra jorden. Visuelt, blade af planten vil blive misfarvede og læsioner kan vises på rødder eller lavere stammen af træet. Den syge rod er meget skrøbelige, og brun eller sort i farven.

Kontrollerende Root Rot

Root rot er spredt af sporer af svampen. Når disse sporer rejser til andre træer eller andre dele af den samme plante, kan sygdommen hurtigt forhånd. For at undgå spredning af denne sygdom, nedfaldne blade, der viser tegn på root rot bør fjernes og smittede områder bør beskæres tilbage under det første tegn på infektion. Denne sygdom trives i overdrevent fugtige forhold, så jorden af anlægget ikke bør være over-mættet. Vanding træet tidligt på dagen vil hjælpe med at forhindre indsamlingen af overskydende fugt omkring rødderne.

Hvid Rust

Hvid rust er forårsaget af en svamp og kan være meget almindelig i Portulaca planter i planteskoler og drivhuse. Pustler produceret af denne sygdom kan medføre hurtig spredning af hvide rust blandt andre planter, der er placeret tæt på det. Denne sygdom trives i temperaturer på mellem 40 og 73 grader Fahrenheit med 96-100% fugtighed. Efter infektion tager det kun fem til 14 dage for symptomer skal vises.

Symptomer på hvide Rust

Når hvid rust inficerer Portulaca plante, vil grenene svulme op og blive deformeret. Bladene af inficerede planter kan have hvide pustler. Nye skud fra planten kan også vises ranglet og mere oprejst end sædvanligt. Inficerede planter skal fjernes og destrueres i efteråret til at forhindre spredning af sygdommen til andre planter. Kobber sprays kan også hjælpe med at forhindre denne sygdom.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com