Principperne for den hjem køleskab

January 2

Principperne for den hjem køleskab

Hjem køleskabet bygger på blot et par grundlæggende principper til at fungere. Dens evne til at afkøle er hovedsagelig baseret på bevægelsen af en væske, kaldet "kølervæske", gennem en lang, kontinuerlig system af slangen. Væske i rørene skifter mellem gas og væske, når det cirkulerer. Da varme altid strømme mod kulde, denne væske kan løbende flytte, skaber den koldt miljø i køleskabet.

Varmeoverførsel

Da varmen vil altid rejser fra et relativt varmt sted til et køligere sted, virker et køleskab ved at udsætte sin indvendige luft til en endnu køligere overflade. Som væskefyldte slanger vinde rundt i køleskabet, det trækker varme fra den omgivende luft. På dette stadium er væsken en kold gas. Gassen bliver varmere, fortsætter det bevæger sig gennem slangen, tegning at varme til ydre. Som et resultat, falder temperaturen inde i køleskabet. For at optimere den kølende effekt, har rør en meget snoede figur, hvilket øger deres areal og muliggør en endnu større varmeoverførsel.

Kompression

Som den kolde gas passerer gennem den køleskab slanger, varmer det til ca 43 grader Fahrenheit, umiddelbart før det forlader køleskabs interiør og træder kompressoren. På dette stadium af køling processen opvarmer kompressor yderligere kølervæske gas, nåede omkring 110 grader Fahrenheit. Stigning i temperatur opstår på grund af kompression tendens til at gøre en gas varmere. Hot, trykisoleret kølevæske fortsætter derefter med at flyde gennem snoede slanger uden for køleskab, kendt som kondensator spoler. Da gas flyder langs disse spoler, frigiver varme i den omgivende luft. Når kølemidlet er fuldt gået gennem kondensatoren spoler, er dens temperatur faldet til omkring 90 grader Fahrenheit, vender tilbage i en væske.

Fordampning

Når en væske fordamper, falder det drastisk i temperatur. For eksempel, når du sveder, er det fordampning af de perler af sved, der hjælper din krop til at køle ned. Baseret på dette princip, afslutter flydende kølevæske kondensator spoler til at passere gennem en ekspansionsventil. Denne ekspansionsventil fungerer som en spray forstøver, ligesom en fin spray dyse virker. Ventilen forvandler en væske til bittesmå dråber, som straks fordamper i luften, droppe i temperatur. Udformningen af de fleste køleskabe supplerer en sekundære rum for en vedhæftet fryser; Dette design virker så godt, fordi kølevæske er så koldt på spændende ekspansionsventil. Den samme kølevæske passerer gennem fryseren, og af den tid, det når køleskabet, det begynder at varme igen.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com