Problemer med Jatropha

September 7

Jatropha curcas er en busk, der bærer frugt med frø rig på olie. Ifølge en 2007 New York Times artikel er det en hård plante, der kan vokse på golde jord og er ret tørke-tolerante, så det har høstet stor interesse som potentielle biobrændstof afgrøde. Trods disse attraktive funktioner, men har jatropha også forårsaget problemer.

Forskydning af fødevareafgrøder

For at plante jatropha og kontanter i hvad der syntes at være et voksende marked for biobrændstoffer, har nogle lande plantet jatropha på frugtbar agerjord, fortrænger fødevareproduktion. Problemet viste sig særlig akut i Burma. Ifølge en marts 2009 artikel i Time Magazine beordrede den burmesiske regering mange landmænd til at plante jatropha uden opbygning af infrastruktur, der er nødvendige til brændstofproduktion, dermed mindske mad output i en allerede fattigt land. Som bemærket i en 2007 New York Times artikel, hvis landmænd i fattige lande plante jatropha i stedet for fødevareafgrøder, kan det true landets fødevareforsyning.

Overoptimistiske forventninger

Hype om jatropha overskredet undertiden sit potentiale til at levere. Ifølge en oktober 2009 artikel i Time Magazine, for eksempel, den kenyanske regering fremmet tro blandt landmænd at jatropha kunne opnå optimale udbytte med ringe eller ingen pleje. Desværre, men resultaterne ofte ikke leve op til forventningerne, som artiklen bemærker, at nogle landmænd blev ødelagt som følge. En testprojekt i Indien, der er nævnt i samme artikel produceret kun en brøkdel af det forventede udbytte pr. plante. Jatropha er hovedsagelig en vild plante, der aldrig rigtig har været dyrket før, så vellykket jatropha dyrkning kan kræve avl plante for at forbedre det og/eller specielle dyrkningsmetoder. Som nævnt i tiden artikel, overdreven optimisme om eksisterede jatropha's potentielle tilskyndes landmændene til at plante det, selv om ingen pålidelige oplysninger om, hvordan man dyrker det ordentligt.

Vandforbrug

En 2009 undersøgelse i Proceedings of National Academy of Sciences (PNAS) fandt, at i modsætning til påstande fra dens fortalere jatropha curcas faktisk bruges mere vand per gallon af biobrændstof end mange andre afgrøder til biobrændstoffer. Denne undersøgelse er kontroversielle, men. PNAS udgivet senere et brev fra nogle andre forskere kritiserer den første undersøgelse for at gøre, hvad de kaldte en "alt for forenklet beregning", der overvurderet af denne afgrøde vandforbrug. Det er endnu ikke klart, hvorvidt jatropha virkelig er mere vand-effektiv end andre afgrøder til biobrændstoffer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com