Problemer med rødder i haver

August 11

Roden problemer i planter kan være svært at diagnosticere. Fordi rødderne ikke er synlige, er det almindeligt for gartneren til at tror, at plantens symptomer er på grund af et problem end rødderne. Imidlertid indvirkning forkert vand, syge jord og insekter på helbredet hos rødderne. At kende tegnene på de mest almindelige problemer, root er det første skridt til forbedring af plantens sundhed.

Roden snudebiller

Mens voksne root snudebiller feed på bladene, fodre larverne på rødderne. Larver har hvide organer med gullige hoveder og er op til 1/2 tommer lange. Søger lille hvide æg i jorden, og ødelægge dem, før de har en chance for at klækkes og de lille larverne graver sig ned i jorden. Køb parasitiske nematoder og anvende dem til jorden for at slippe af larverne.

Club rod

Hvis plantevækst er forkrøblede, visne og gul, kan club root svamp være problemet. Club grundårsagerne planterødder at vokse i en knudrede masse, der er i stand til at absorbere vand og næringsstoffer til anlægget. Planter i kål familie påvirkes mest af club rod. Forhindre club rod ved at holde jorden pH over 7,0 og roterende kål afgrøder. Reducere forurening ved at ødelægge inficerede planter straks.

Root-knude nematoder

Root-knude nematoder danne hævelser kaldet galls på rødderne. Indeni gallerne fodring nematoder, der hæmmer plantens evne til at modtage tilstrækkelig vand og næringsstoffer. Planten over jorden vises visne og forkrøblede. Bladene kan forekomme kedeligt eller gul. Resistente plantesorter, når det er muligt, og bruge dækafgrøder som rug, byg, hvede og havre til at reducere rod-knude ødelægge populationer. Kontrollere ukrudt, som ofte er nematodeprøveudtagning værter, er også gavnligt. Anvende organisk materiale til jorden, som er fuld af nematode-kontrollerende mikroorganismer.

Root Rot

Når plantens blade vokser mindre end normal, turn gul eller brun eller visnesyge, kan planten have root rot. Planten falder hurtigt eller langsomt over år. Hvid måtter af svampe kan vises på plantens base eller har mørke brune svampe strenge mellem bark og træ. Rodløshed anlægget viser brune eller sorte roden tips. Ved hjælp af god kulturel praksis er den bedste måde at undgå root rot. Planter, der ikke er dårligt inficeret kan blive frelst ved at trække jorden væk fra kronen og fjerne de syge rødder. Tillad de resterende rødder blive tør, før der dækker med jord igen.

Gulerod snudebiller og gulerod biller

Larver af både gulerod snudebiller og biller spise rodtråde og tunnel gennem rødderne af planter i gulerod. Larverne af gulerod snudebiller er hvid med koniske organer og omkring 1/3 tomme lang. Gulerod Bille larver er hvid med brune hoveder, C-formet og 1/3 tommer lang. Skader forårsaget af både skadedyr enten alvorligt stunts vækst eller dræber planter. Brug flydende række dækker før udplantningsplanterne dukke op, og lade dem dækket indtil høsten. Parasitiske nematoder også hjælpe med at kontrollere skadedyr.

Roden bladlus

Roden bladlus, eller bladstilken gall bladlus, er roden foderautomater under en del af deres livscyklus. De suge saft fra rødderne, som forhindrer planten i at modtage tilstrækkelig vand og næringsstoffer. Dette formindsker vigor og forårsager planten visner og bliver gule. Kontrollerer roden bladlus af rodløshed planten forsigtigt og iblødsætning rødderne i insekticid sæbe.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com