Pros & ulemper ved en fordampning køler

August 17

Pros & ulemper ved en fordampning køler

Hvis du har set hjem i et tørt klima, har du måske bemærket firkantede kasser installeret på deres tag. Disse kasser hus fordampning eller "sump" kølere, som bruger den naturlige afkøling proces af vand fordampning til afkøling et hjem. Dog ikke alle bygning i hver klima kan drage fordel af en fordampning køler. Også, mange HVAC fabrikanter fremstiller fordampningsemissioner kølere, hvilket gør det vanskeligt at afgøre, om sådan en køler der passer til dine behov, og i bekræftende fald, hvilken type du bør købe.

Con: Mindre kontrol

Fordampningsemissioner kølere operere ved at tegne i luften over en vandreservoir eller vand-gennemblødt stof. Denne proces kan køle lufttemperaturen effektivt, men det mangler fine temperaturstyring af afkølet luft enheder. Disse enheder fungerer med følsomme termostater og computerstøttet sensorer, der fortæller enheden når at tænde og slukke. Mange fordampningsemissioner kølere have enkle tændt eller slukket kontrolelementer, der tilbyder væsentligt mindre kontrol end køle luft enheder.

Con: Tørt klima kun

Fordi de opererer gennem den naturlige fordampning, kræver sump kølere et tørt klima for maksimal effektivitet---gode nyheder for beboerne af tørre klimaer, hvor luften naturligt tørt aids fordampning proces. Mere fugtigt kunder stadig kan drage fordel af visse typer af fordampningsemissioner kølere. Store rum som lagre, værksteder og garager kan drage fordel af fordampningsemissioner køling, selv i et fugtigt klient, da disse rum kræver mere luftcirkulation end nedkølet luft enheder kan tilbyde. Dog, det høje vandindhold i luften i fugtige klimaer tendens til at mindske effektiviteten af de fleste mindre fordampningsemissioner kølere.

Pro: Enkel Design

Fordampningsemissioner kølere indeholder nogle komponenter i deres design. Denne enkelthed betyder færre dele, der kan funktionsfejl og kræver dyre vedligeholdelse. For eksempel, kan fejlbehæftet computer kredsløb i køle luft enheder koste mere at reparere end enheden er værd. Du kan endda være stand til at erstatte de enkle, udskiftelige dele af en fordampning køler, spare penge på professionel reparationer. Det enkle design betyder også enkel installation. I modsætning til de komplicerede køleanlæg, termostat og temperatur kontrol af en nedkølet air unit er dele af en fordampning køler par og forholdsvis let at forstå og installere.

Pro: Air Flow

Fordampningsemissioner kølere cirkulerer konstant luft i et hjem, at bringe i frisk luft og afkøling det ved fordampning af vand, dermed skubbe ud forslidt, varm luft. Denne proces forøger strømmen af kølig luft til en lavere pris end kølede luft enheder, som generelt bruge en fan eller serie af fans, der skubber luft på tværs af køling spoler. Den afkølede luft kan ikke nå alle dele af den plads, der kræver mere energi og tid til at oprette luftstrømmen end en fordampning køler.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com