Pros & ulemper ved plantning en have

February 20

Pros & ulemper ved plantning en have

Et hjem køkkenhave kan give friske råvarer for en familie, ofte så du kan nyde en frisk høst samtidig spare penge. Som du overveje, om at plante en køkkenhave, udforske både fordele og ulemper ved plantning en have for at afgøre, om du ønsker at forfølge Vegetabilske havearbejde.

Penge

Plantning og dyrkning af dine egne grøntsager kan spare penge, hvis du tilbringer klogt på materialeudgiften til at plante haven. Ved at gøre din egen kompost eller ved hjælp af kommunale kompost, kan du spare penge, som du forbedre din jord. Spare penge også ved at plante frø i stedet for at købe sætteplante planter. Købe værktøjer omhyggeligt, køber kun de elementer, du har brug for. Hvis du ikke se udgifter, kan plantning en have være dyrere end købe frisk grønt fra en landmands marked eller købmand.

Indsats

Den indsats, der kræves til at plante og opretholde en have kan være enten en pro eller con, afhængigt af dit synspunkt. Hvis du nyder motion og aktivitet af arbejder i haven, er arbejdet et positivt aspekt ved havearbejde. Det fysiske aspekt af havearbejde kan også afhjælpe stress. Hvis aktiviteten beviser for svært eller beskatning til dig, eller hvis du har helbredsproblemer, der arbejder i haven en byrde, er arbejdet et negativt aspekt af havearbejde.

Tid

Plantning og pasning en have kræver tid. Mange gartnere nyde havearbejde så meget, at den tid de bruger på pasning af haven bliver en hobby samt en indbringende aktivitet. I denne situation, kan Havearbejde være en positiv aktivitet. Hvis du er så travlt med arbejde eller andre forpligtelser, du har lidt fritid, kan tid at tendens til en have være et negativt aspekt af havearbejde.

Arealanvendelse

Mange gartnere bruger en del af deres gård eller ejendom til en have. En haven site kræver mindst seks timer i direkte sol hver dag. Fordi nogle mennesker kan have begrænset plads til en have, kan manglende plads være et negativt aspekt. Du kan forsøge at løse plads problemer ved at plante grøntsager i containere eller ved at udnytte espalier for lodret havearbejde. Lodret havearbejde metoder kræver uddannelse nogle grøntsager (ærter, bønner, tomater og squash, for eksempel) at klatre lodret i stedet for vokser langs jorden. Hvis du har masser af plads til en have, bør plads ikke være et positivt eller negativt aspekt om havearbejde. Ifølge North Carolina State University, bør en 25-square-foot havejordstykket være stor nok til at producere grøntsager for en gennemsnitsfamilie.

Udvalg

Når du ønsker at spise bestemte grøntsager, såsom en bestemt gourmet tomat, for eksempel, kan du plante dem i en køkkenhave at producere dem. Ofte kan en gartner med en smag for usædvanlige eller eksotiske grøntsager tilfredsstille disse lyster ved at plante en køkkenhave. Mange gartnere også sætte pris på at vide om de voksende metoder bruges til at dyrke grøntsager og om kemikalier blev brugt på deres produkter. Når du dyrker din egen grøntsager, kan du bestemme præcis, hvordan at dyrke dem, og du ved hvad du anvendte metoder. Udvalg af grøntsager er normalt et positivt aspekt ved havearbejde.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com