Psykologi af farve til soveværelser

November 22

Psykologi af farve til soveværelser

Hvis du ønsker dit soveværelse at være et afslappet, fredfyldt fristed til at trække sig tilbage til slutningen af en lang dag, Fokuser på at samle en ordentlig farvepalet i hele lokalet. Psykologiske undersøgelser har vist, at farver høj grad påvirker vores humør, adfærd, selv fysiologiske reaktioner.

Betydning

Ifølge hjemmesiden for farve specialister Pantone har farver universel betydning ofte er forbundet med den naturlige verden. Rød og gul er knyttet til lysstyrken af solen og energien af ild, mens blå og grøn er forbundet med vand og plante liv. Disse foreninger påvirke ofte vores humør og adfærd.

Blues

PrecisionIntermedia.com tyder på, at blå nuancer er beroligende, afslappende farver, som inspirerer til ro og fordybelse. Lysere nuancer er gode til at give dit soveværelse en følelse af fred og ro, mens mørkere nuancer betyder visdom, myndighed og magt. En blanding af to (lys blues i forgrunden, mørke blues som markeringsfarver) kan give en balance mellem afslappende energi og fokus.

Rødvine

Reds betragtes som "vække" farver i, at de har været viser i psykologiske undersøgelser at øge hjertefrekvensen. PrecisionIntermedia.com foreslår at undgå dybe røde og i stedet bruge lysere nuancer i hele et værelse. Mørke røde forårsage spænding og høj energi, men pink farver påberåbe sig en følelse af ro og komfort.

Grønne

Farve grøn er primært forbundet med rigdom, penge og sikkerhed. Lys nuancer af grøn producerer en følelse af ro og afslapning, mens mørkere nuancer betyde maskulinitet.

Browns

Jord, natur, økologisk. Disse er alle kvaliteter forbundet med farve brun, sammen med følelser af stabilitet og venskab. Dybe brune kan gøre dit soveværelse rolig, men være opmærksom på, at mørke farver også kan gøre en plads synes mindre. Accent med creme-farver og andre lys nuancer til at åbne op i rummet.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com