Rajgræs sygdomme

September 18

Rajgræs sygdomme

Rajgræs, en populær stamme af græs anvendes på græsplæner og enge, vokser for det meste i Europa og de nordlige USA, på grund af dens evne til at klare sig godt i koldt klima. Der er to typer af rajgræs: årlige og flerårige. Årlige rajgræs er bedst egnet til kort tids brug og kan kræve omfattende græsslåning og gødskning. Flerårig rajgræs er lavere vedligeholdelse og spirer hurtigt, varig år.

Blinde frø sygdom

Blinde frø sygdom er en svamp, der vokser på frø og i sidste ende forårsager lav spiring i rajgræs. Frø inficeret med blind frø sygdom kan ligne hinanden til sunde frø, men er undertiden mindre og klart eller svagt lyserød. Sygdommen er udbredt og spreder sig hurtigt til ikke-inficerede områder i våd, varm og fugtigt vejr. Forebyggelse og behandling af blind frø sygdom omfatter iblødsætning frø i koldt vand, brug af husdyrgødning som gødning og sprøjtning fungicider.

Cottony Blight

Cottony blight er forårsaget af en svamp i den jord, der påvirker spirende frøplanter. Cottony blight er mest udbredt i varmt vejr. Tilstedeværelsen af små, tilfældige, hvide pletter på græsset er et symptom på sygdommen. Hvis ubehandlet, forvandle disse steder efterhånden til hvide totter der ligner vatkugler. Rajgræs påvirket med cottony blight hurtigt browns og dør. Sygdommen har i øjeblikket ingen kur, men den bedste forebyggelse er at frø af rajgræs i det tidlige forår før temperaturer varm betydeligt.

Helminthosporium steder

Helminthosporium steder er pletter af døde rajgræs ca 2 inches i diameter. Helminthosporium begynder i det tidlige forår og forværrer hele sæsonen. Steder er ikke forårsaget af nogen direkte svamp fra græsset, selv, men ved kontakt med svamp fra andre objekter, såsom nedfaldne blade. Den syge rajgræs skal konkurrere med dominerende svampesporer og forgår. Ved hjælp af nitrogen eller gødning gødning samt fungicider, der indeholder kviksølv, hjælper med at håndtere sygdommen.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com