Regnorme & jordens frugtbarhed

August 23

Regnorme & jordens frugtbarhed

Det kan være svært at forestille sig, men det arbejde, som regnorme underground rent faktisk hjælper jordbunden blive frugtbar. Selvfølgelig, der er ingen reel måde at vide, hvad der sker bag kulisserne, fordi du ikke kan se det arbejde, regnorme gør, men som mennesker gå om deres dag, regnorme er underjordiske, gå om deres forretning og gør jorden frugtbar, således at landmænd og gartnere kan plante og dyrke afgrøder med succes.

Identifikation

Jord, der er blevet rige på næringsstoffer af arbejdet i regnorme er forholdsvis let at identificere. Den jord, der vises over jorden kan ligne andre snavs, men når dens blevet gravet op en smule, næringsrige jord vil være en mørk nuance brun. Det vil også føle sig tyk, snarere end mudrede. Der er en række andre identificerende egenskaber af jord, der er rig på næringsstoffer og er frugtbar, men de er ikke synlig og ikke kan blive rørt.

Funktion

Flytning af orme i jorden er faktisk en medvirkende faktor, der gør jorden frugtbar. Når ormene bevæger rundt og oprette "tunneler" i jorden, flytter dette rent faktisk jorden omkring jorden. Det er meget det samme som når en landmand dyrker hans felt i forberedelse til såsæsonen. Derudover æder regnorme organisk materiale som de bevæger sig under jorden. Denne sag kan være alt fra døde blade eller små kviste til lille småsten.

Fordele

PH i jorden ændres på grund af regnorme aktiviteter underground. Fordi de forbruger organisk materiale, de også producere gylle, eller orm støbegods. Dette er også undertiden omtales som humus. Gyllen er rig på næringsstoffer som fosfor, kalium og nitrogren og som det blander sig med jord under jorden, det gør jorden rig på næringsstoffer, så godt. Det er meget ligesom ved hjælp af gødning til at forberede jorden til plantning af afgrøder eller blomster. Det er naturens måde at skabe en naturlig gødning.

Misforståelser

Mange gartnere ikke kan lide faktum at når de er plantning frø eller planter, regnorme synes at dukke op overalt. For gartnere, dette kan være en plage og nogle vil flytte regnorme, så de kan sætte deres planter og frø i jorden uden frygt for dem at fremvise spor af afgnavning på af regnorme. Men at finde regnorme i den jord, der er ved at blive gravet op bør tages som indikator for god, næringsrig jord, der vil hjælpe planter og frø trives.

Advarsel

Selvom regnorme foretrækker våde, kolde jord, er det muligt for orme at få for meget vand. Hvis jorden som orme lever bliver også mættet med vand, vil regnorme overflade og tilbringe nogle gang over jorden. De gør dette i et forsøg på at lette deres vejrtrækning, som bliver vanskelig, hvis jorden har taget for meget vand under jorden. Andre gange, de vil blot søge tilflugt i et lag af jord, der er stadig under jorden, men ikke så tæt på det mættede lag.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com