Rhododendron plantning & pleje

May 13

Rhododendron plantning & pleje

University of Missouri Extension Service kalder rhododendron en busk "for all seasons." Disse buske, med deres dybe grønne, blanke løv, tilføje en nice stænk af farve til foråret haven med deres rigelige blomster. Ordet rhododendron henviser til både Rhododendron og Azalea, og når plantet, de er nemme at vedligeholde som en ensom centerpiece plante eller klynger langs kanten af haven.

Hvad er en Rhododendron?

En rhododendron er en evergreen blomstrende busk. Nogle sorter af rhododendron kan nå 80 fod, selvom de fleste sorter vokser til 5-12 fod høje. Det blomstrer i foråret med store klynger af blomster i røde, lavendel, lilla, hvid og lyserød. I løbet af året har dets blade en læderagtig fornemmelse og attraktiv mørkegrøn farve. Nogle sorter af Azalea er løvfældende, tilføjer endnu mere falde farve til haven, før vinteren sætter ind.

Hvis du vælger en placering

Rhododendron vokser bedst i fugtige klimaer med sure jord. Jordbund med en pH-værdi mellem 5 og 5.5 er bedst. De gør ikke godt i direkte sol. Vælg en placering med enten tidligt om morgensolen eller filtreret solen hele dagen. Placer ikke Rhododendron i dyb skygge eller områder af vedvarende vinde. Vælg en rhododendron, der når en maksimal størrelse på området, det skal placeres. Hvis du ønsker en busk, der vil vokse til omkring 5 fod høj, Vælg en række i nærheden af denne størrelse, som vil kræve kun let beskæring og ikke et større udvalg, der skal bruge tungere beskæring.

Plantning Rhododendron

Plantning Rhododendron sker i det tidlige forår eller efterår. Grave et hul i veldrænet jord, der er bredere, men kun som dyb, som rhododendron rodklump. Rhododendron har fine, lavvandet rødder, der ikke vokse hurtigt, så prøv at holde så meget af rodklumpen som muligt når plantning. Når plantet, trim løv for at fremme rodvækst. The American Rhododendron Society anbefaler efter plantning, vanding mindst ugentligt de første år. Placere en slange i bunden af anlægget og tillade vand at dryppe i flere timer. Holde anlægget stærkt mulched for at bevare fugt og reducere ekstreme temperaturer. Gardners netværk foreslår en barkflis af fyrrenåle, som de er sure og gør jorden mere surt, som er til gavn for rhododendron.

Beskæring Rhododendron

Rhododendron bør beskæres så snart efter blomstrende som muligt. Rhododendron blomstre form på spidsen af stænglerne, så beskæring for sent vil reducere antallet af blomstrer det følgende år. Beskære blomsterklaser efter blomstrende og trim de lange grene til at bibeholde en kompakt form. Hvis syge eller døde grene er fundet, kan de fjernes på ethvert tidspunkt af året.

Rhododendron formering

Nogle Rhododendron propageres fra frø, men de fleste formering sker ved stiklinger. Nåletræ stiklinger kan tages i August eller September. Tager et udklip, der er 3 eller 4 inches lang, og fjerne de nederste blade. Placer stiklinger i en fugtig blanding af sand og sphagnum, indtil rødderne er dannet. Derefter placere rhododendron stiklinger til gryder og vand godt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com