Rippe paneler på langs

June 13

Rippe paneler på langs

Træpaneler tilføjer en dimension af varme til et værelse, der maling eller tapet ikke kan dublere. Som et ekstra plus er store plader af paneler nemt for selv uerfarne Træsektoren at installere. Måske den mest krævende del af installation af paneler er rippe 8-fods ark størrelse--især forebyggelse chips og tårer i det træ finer. Ordentlig skæring teknik afhænger af dit værktøj.

Vælg højre savklinge

Lag af træ eller laminat finér på paneler er papirtynde, og har tendens til at bryde ind i lille tand-lignende Splinter når det er skåret forkert. En af de første regler for skæring paneler er at bruge en kniv med små tænder. Mange Save komme med vinger med 20 til 30 tænder pr. tomme (TPI), som er bestemt til nedskæringer i indramning tømmer. Ren nedskæringer i paneler kræver en kniv, designet til krydsfiner, som skulle have 50 til 80 TPI. Hårdmetal-tippes krydsfiner vinger koster mere end alle stål, men de forbliver skarpe længere og skåret mere rent.

Orientere paneler korrekt

Den bedste måde at forhindre chipping er at sørge for, at savklinge skærer materiale på vej ind i finer side i stedet for på vej ud. Ellers kan den lille forskydning af vingens tænder splint fineren de frakørsel snittet. Når rippe paneler med en tabel så eller radiale arm så, placerer paneler på tabel finer-side op. Når du bruger en rundsav, skære din paneler med finer side ned. Lang nedskæringer med jig Save anbefales ikke.

Støtte hele arket

For at forhindre rivning af finér ansigt, støtte begge halvdele af et panel i hele snittet. Når du skærer med en tabel så eller radiale arm så, bruge tabellen extensions at støtte arket og holde det fladt gennem hele snit. Sørg for, at arket er presset fast mod rip hegnet i hele cut fordi selv små ændringer i retning kan forårsage flisning. Når du bruger en rundsav, skære paneler på gulvet. Bruge et ark af billig materiale såsom orienteret strand board eller ark Styrofoam under paneler, og justere saven klinge dybde til at skære lidt i denne opbakning.

Gøre et Rip hegn for Rundsave

Freehand snit med en rundsav er næsten garanteret at forårsage flisning. Gøre et hegn til at guide snittet af fastspænding en straight træ eller metal guide til panelet. Skære paneler med kanten af savens base presset mod lineal. Være sikker på at placere klemmerne, så de ikke forstyrrer den saw sti.

Brug en kniv

Du kan også bruge en skarp hobbykniv for at gøre rip eller tværs nedskæringer, skære mod en lineal på finer side. Fordelen ved at bruge en kniv er at teknikken skaber ren nedskæringer, men Ulempen er, at succes med lange nedskæringer kræver en rolig hånd og praksis.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com