Rød lækker æbletræer vokse godt i Louisiana?

September 26

Rød lækker æbletræer vokse godt i Louisiana?

"Red Delicious" (Malus domestica "Red Delicious") æbler betragtes ofte sorten kvintessens amerikanske apple, der med deres dybrøde farve og koniske form. I de seneste år, er æblerne faldet i unåde, sandsynligvis fordi kommercielle sorter har ofte en melet tekstur og utiltalende smag. Hjemmelavet "Red Delicious" æbler er som regel søde og saftige, selv om de ikke gemme godt. I modsætning til mange æblesorter, kan "Red Delicious" vokse i milde betingelser, som dem der findes i Louisiana.

Hårdførhed zoner

"Red Delicious" æbletræer er bedst egnet til kølige, mild regioner, som Washington stat, hvor de fleste kommercielle æbler der dyrkes. Træerne kan vokse i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-8, hvilket gør dem kan tilpasses til nordlige Louisiana, som falder i USDA zone 8. Men de sandsynligvis ikke vil udvikle den dybrøde farve de er kendt for. Kølige efterår temperaturer er nødvendige for at udvikle denne farvning. "Red Delicious" æbletræer har brug for et minimum af køling timer hvert år at bryde vækstdvale og producere frugt. På grund af denne isnende krav klarer træerne sig dårligt i områder varmere end USDA zone 8.

Sygdomsresistens

"Red Delicious" æbler er resistente over for de fleste sygdomme, herunder cedar apple rust, meldug og fireblight. De er mere sårbare over for skurv. Passende sygdomsresistens er vigtigt i Louisiana, hvor varme og fugtighed bidrager til svampesygdomme vækst. De insekter, der plager de fleste æbler vil angribe "Red Delicious" æbletræer, og en sprøjtning regime vil sandsynligvis være nødvendigt.

Bestøvning

"Red Delicious" æbler er ikke self-fertile, hvilket betyder, at de skal plantes i nærheden af en anden æbletræ af en anden sort, der blomstrer på samme tid. Når du vælger "Red Delicious" æbletræer, er det vigtigt at vælge et andet træ, der vokser godt i Louisiana for at sikre både træer overleve. Et par prøve omfatter "Golden Delicious" (Malus domestica "Golden Delicious") eller "Gala" (Malus domestica "Gala"), rådgiver North Carolina Cooperative udvidelse Program. Begge af disse sorter er foreslået af Louisiana State University landbrug Center som værende egnet til Louisiana frugtplantager.

Alternativer

Ud over "Red Delicious," vokse flere andre æblesorter godt i Louisiana. I nordlige Louisiana, prøve "Ozark guld" (Malus domestica "Ozark guld"), "Golden Delicious," "Stayman Winesap" (Malus domestica "Stayman Winesap") eller "Granny Smith" (Malus domestica "Granny Smith"), rådgiver Louisiana State University landbrug Center. Pålideligt valg til det sydlige Louisiana omfatter "Anna" (Malus domestica "Anna") og "Dorset guld" (Malus domestica "Dorset guld").


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com