Rød Mahonie frø

April 1

Native til højereliggende af den amerikanske Southwest, rød Mahonie (Mahonie haematocarpa) er en fleksibel stedsegrøn busk med gule blomster. Saftige røde bær vedlægge de frø, der spredes i naturen af fugle og dyr, der fest på frugten. Du kan starte din egen røde Mahonie buske fra frø, så godt.

Om røde Mahonie

Rød Mahonie, også kendt som rød Berberis, er en stor, stedsegrøn busk, der trives i veldrænet jord i fuld sol eller halvskygge. Den kan skelnes fra andre arter, Mahonie ved foldere, som er to til tre gange så længe de er bredt, med meget tornede kanter; hvert blad har tre til ni Småbladene. Busk vokser 6 til 8 fod høj og bred. Rød Mahonie er hårdfør i US Department of Agriculture zoner 7-10.

Blomster og frø

I foråret sender røde Mahonie klynger af duftende, lyse gule blomster, der tegner kolibrier i haven. Blomsterne er efterfulgt af pink eller røde bær, der indeholder små frø.

Såsæd

Start røde Mahonie fra frø er ikke svært, men kræver tålmodighed. Fjern frøene fra den kødfulde frugter og skyl dem godt. Friske frø spirer bedre end gamle, så plante dem straks. Til tilså udenfor, forberede en børnehave seng af grave eller tilling stedet indtil jorden er løs og luftige. Tilføje organisk materiale, hvis din jord er tunge eller dårlig i næringsstoffer. Dække frøene med 1/4 til 1/2 tomme af jord, vand godt, derefter tilføje en etiket, da frøene kan tage op til et år at spire. Modvirke ukrudt ved at sprede et tyndt lag af muld over børnehave seng. Alternativt kan du starte Mahonie frø i lerpotter. Transplantation unge stiklinger i foråret eller tidligt i efteråret.

Ved hjælp af bær

Rød Mahonie bær er spiselige og meget saftigt. Spis dem rå eller bruge dem til at gøre jelly. Bærrene er tærte når unge men forsøde som de bliver ældre.

Om navnet

Plante klassificering er en løbende proces, især nu, botanikere bruge DNA prøver som led i processen. Som et resultat, er røde Mahonie botaniske navn ændret flere gange i de sidste årtier. Første klassificeret som en Berberis, var det kendt som Berberis nevinii var. haematocarpa, derefter bare B. haematocarpa. Endelig blev det flyttet til Mahonie slægten som M. haematocarpa. Du kan stadig finde de gamle navne i reference litteratur og på nogle haven etiketter, men uanset navnet, anlægget er den samme.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com