Rød solhat larver

March 22

Rød solhat larver

Solhat (Echinacea purpurea) er en høj, daisylike blomst, der er hjemmehørende i Nordamerika. Kendt for sine medicinske egenskaber, det er også en favorit have flerårige. Denne yndefulde blomst er vært for mindst tre larver: sølvfarvede checkerspot caterpillar, den nøgne caterpillar og bølget-foret smaragd moth larve.

Den rød solhat

Blomstrer fra Midsommer til at falde på stilke mellem 2 og 4 fødder, er den rød solhat en lang-blomstring og hårdfør staude. Det er relativt tørke tolerant og er meget attraktive for bier, sommerfugle, møl og fugle. De kræver lidt pleje. Barkflis at spare på vandet, men vandet jævnligt kun hvis sommer nedbør er lig med mindre end 1 tomme om ugen. Deadhead blomstrer at fremme blomstring, men forlade eftersæson blomster på planten. Opdele planter i klumper hver tre til fire år for at fremme levetiden.

Den sølvfarvede Checkerspot sommerfugle

Disse sorte, spidse larver er let at få øje på det hængende purpurrøde kronblade af den rød solhat. Hunnerne lægger æg på undersiden af bladene i grupper på omkring 100. Unge larver foder i grupper og kan skeletonize en plante. De spænder fra Saskatchewan syd til Colorado, Wyoming, Texas, New Mexico og Mississippi. Voksne er gul til orange med mørke markeringer. På deres bagben vinger har de en tydelig hvid crescent.

Bølget-foret smaragd møl

Disse larver har en unik tilgang mod camouflage. De fjerne dele af blomsten de er fodring og pryde sig med stumper af blade og kronblade. Identifikation af caterpillar afhænger lidt på hvilken plante det fodring på som det aldrig helt ser det samme. Voksne er bleg grøn med hvide bølgestreger med intervaller på tværs af deres vinger. Er der nogen forvirring om det videnskabelige navn af den bølgede-foret smaragd møl med nogle publikationer notering det som Eynchlora acida, men ifølge Lynn Kimsey, professor i entomologi ved University of California i Davis, det rigtige videnskabelige navn er Synchlora aerata.

Fælles Eupithecia Moth

Den fælles eupithecia moth larve kaldes undertiden den nøgne caterpillar for sin vane med at blande ind med sin vært plante. Det er let kunne identificeres, men på grund af de arrowlike striber på tværs af ryggen. Voksne er en grålig lys brun med sorte pletter på tværs af toppen af deres forewings.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com