Rød spids F.eks & det videnskabelige navn

July 30

Rød spids F.eks & det videnskabelige navn

Rød spids f.eks (F.eks x fraseri) var almindeligt plantet i syd indtil en aggressiv svamp førte til dens tilbagegang. Den attraktive busk får sin scarlet blade fra sin overordnede f.eks serrulata, en indfødt i Kina almindeligvis kaldet rød i tusind år. Trives i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 7 til 9, kommer dens klynger af hvide blomster fra kinesiske rødder og dens japanske overordnede f.eks glabra.

Historie

Først introduceret i midten af 1900-tallet, det var straks i efterspørgslen og plantet massevis i hele syd, skabe en overflod i landskabet. Når entomosporium leaf spot, udbredt i varme fugtige regioner, begyndte at inficere det i slutningen af 1900-tallet, spredes det hurtigt. Planter, der kunne være sparet måtte behandles ofte yderligere mindske deres appel. Men på grund af plantens strålende røde blade, nogle mennesker stadig plante det i dag i områder ikke smittet med sygdommen.

Kultur

Det er en lav vedligeholdelse plante primært dyrket som en busk men kan beskæres i træet form. Det vokser 10 til 15 fod høj med en 5 til 8 feet spredning. Rød spids f.eks er en særdeles holdbar plante, der vokser i næsten alle jordtyper, herunder dårlig jord. Vandlidende jorder og tæt afstand, men føre til svampe problemer. Det foretrækker fuld sol i køligere klimaer og en del skygge til fuld sol i varmere klimaer og er ikke salt-tolerant. Rød spids f.eks weathers ekstrem varme, så længe det har korrekt vanding. Texas Invasive plante- og skadedyrsbekæmpelse Rådet viser planten som en invasiv art.

Problemer

Den primære årsag til nedgangen i rød spids f.eks er entomosporium leaf spot, en svamp, der trives i fugtige, regnfulde betingelser. Det forårsager bladtab og eventuel død, hvis venstre ubehandlet. En fungicid, der indeholder chlorothalonil, propiconazol eller myclobutanil vil bekæmpelse af sygdommen, men fungicider må ikke dræbe svamp; de kun begrænse spredningen af det, og anlægget skal behandles hver syv til 14 dage. Dette har ført mange ejere at erstatte det med sorter der er resistente over for sygdommen.

Sorter

F.eks cracklin' rød "Red Tip," som trives i USDA zoner 7 og varmere, er ideel til fugtigt klima. Det er sygdom-resistente, herunder entomosporium, og har signaturen cherry-rød ny vækst at rød spids f.eks er eftertragtede. Det er mindre i statur, vokser bare 5 til 6 feet tall, og spreder 6 til 9 fod bred. Det kan lide fuld sol gør det en fremragende screening busk, der er levende i farven.

F.eks x fraseri "Red Robin," hårdfør i USDA zoner 7 til 9, har også bemærkelsesværdige rød flush af blade i foråret for to til tre uger, men det kan udvides ved beskæring til at fremme ny vækst, som rødt. Den har hvide blomster i sommer og vokser til en højde på op til 12 fod og en lige så bred spredes. Det er mere resistente over for entomosporium leaf spot end rød spids f.eks, men er modtagelige for den.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com