Rustik landskabspleje ideer til en baggård med en Creek

February 15

Rustik landskabspleje ideer til en baggård med en Creek

Baggård åer giver en følelse af fred og ro i en ellers travl verden. Landskabspleje din baghave creek med dekorative haven elementer, plus blomster og planter, der trives i fugtig jord, til at oprette den rustikke fornemmelse. Mange planter og blomster vokse godt i våde områder, men det er vigtigt at vide, om de vil tolerere mængden af skygge i din baghave. Nogle planter og blomster kræver fuld sol; andre er fint med delvis sol til skyggefulde områder. Vide, hvor meget sollys, din baghave modtager før du vælger planter.

Haven indretning

Beslutte, hvordan din tilbagetog til at se. Vælge ethvert design, fra bøjet træ for en Appalachian/Adirondack føler at smedejern for et pastoral, gammeldags smag. En sten haven sti med asymmetrisk have trædesten kan give et naturligt udseende måde at komme fra dit hus til åen. Placer en bænk ved siden af åen til at oprette en hvilende stedet hvor du kan lytte til lyde fra naturen. En arbor over gangbro giver en smuk forstuen til din creek-side haven samt give en base for slyngplanter som morgen herligheder eller klatreroser.

Planter til skyggen

Masser af skygge-elskende planter og buske gøre fremragende stream kammerater. Bregner og skovmærke er stauder og vil vende tilbage år efter år. Maidenhair bregner (Adiantum raddianum) og Christmas bregner (Polystichum acrostichoides), vokser tæt på jorden og nyde våde jord og skygge. Christmas bregner forblive grønne hele året for at sikre et stænk af farve i din have.

Skovmærke (Galium Gulaks) gør et glimrende, hurtigt spredende bunddække, der dufter dejligt. Det frigiver en lys, sød duft som solen varmer det, eller hvis du klippe det.

Fisse piletræer (Salix misfarve) er fremragende, streame venlige buske. De bærer fuzzy lille bolde i det tidlige forår. Beskære dem hvert år for at undgå tilgroning.

Planter til solen

Sibirisk Iris (Iris sibirica) og dværg søen iris (Iris Brasenføde) foretrækker fuld til delvis sol og klarer sig godt i de fugtige forhold nær en creek. Plante disse stauder i de tidlige falder til at blomstre i foråret. Iris vokse i en bred vifte af farver, selv om de mest almindelige farver er lilla og gul.

Plante Daglilje stauder, såsom tiger Daglilje (Hemerocallis fulva) eller citron Daglilje (Hemerocallis lilioasphodelus), i fuld sol, hvor de vil blomstre hele sommeren. Daylilies vokse i en række farver og spredes let.

Krysantemum producere pulserende farvede blomster i sensommeren og tidlige efterår. De vokser i busket klumper og gøre fremragende grænser på en vej. De fleste krysantemum er enårige og vil ikke overleve vintertemperaturer. Kig efter "hårdfør" krysantemum, hvis du vil have dem til at leve fra år til år.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com