Rustpletter på Pachira blade

January 22

Rustpletter på Pachira blade

Pachira, også kendt som taro, er en plante, der dyrkes i Sri Lanka, Indien og Malaysia som en fødekilde. Der er ca. 70 arter, men det fælles kendetegn er den tykke glittede blade. Pachira er vokset i USA som en stueplante men kan dyrkes udendørs i USDA hårdførhed zoner 9 til 11.

Pachira dyrkning

Pachira er ofte dyrkes i nærheden af vand i sine indfødte vækststeder. Anlægget er normalt findes i delvis skygge, men det vil overleve fuld skygge. Taro er en favorit prøvemateriale til drivhuse hvor der er en stabil forsyning af varme og fugt. Pachira kræver fugtige forhold men er intolerante over for overhead vanding.

Rust

Rust er fælles på indendørs og udendørs planter. Det er en svampesygdom, at årsagerne rejste røde læsioner på blade og deformiteter. Svampen breder sig via sporer og bevæger sig i luften eller i vandet. Rust vil ikke dræbe Pachira men det vil skade bladene og ødelægge udseendet af en dejlig løv plante.

Behandling

Forebyggelse og behandling af rust starter med oprydning. Alle berørte blade skal fjernes og anlægget skal være isoleret. Bladene af Pachira skal være tør på alle tidspunkter for at forhindre rust fra vokser. Fungicider, der er sikre for indendørs brug bør anvendes efter oprydning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com