Sådan ændre lerjord for en græsplæne

December 11

Lerjord er bittesmå partikler og meget små porer, hvilket gør det mere tilbøjelige til at blive vandlidende. Når jorden tørrer, holde partiklerne sammen, resulterer i sprøde, komprimeret betingelser. Da planterødder kræver ilt for at vokse og udvikle, nogle gartnere har svært ved at etablere en plæne eller haven i ler betingelser og ler jord ofte få en dårlig rap på grund af disse uønskede kvaliteter. Lerjord kan være et godt miljø for græs, men så længe det er ordentligt forberedt.

Instruktioner

•Få en jordanalyse fra din lokale Folkeuniversitet. En jord test vil give dig præcise oplysninger om din jord sammensætning og struktur, samt pH og næringsstof niveauer.

•Till jord med en rotary tiller. Dette vil åbne op af jorden og indrømme jer hen til bedre optage din jord ændringer. Undgå tilling lerjord, når de er våde.

•Incorporate organisk materiale, såsom tørv, kompost eller staldgødning, i jorden. Organisk materiale øger mængden af plads mellem jordpartikler, som vil gøre din jord mere porøse og mindre tilbøjelige til at komprimere. Spred 1 til 3 inches af det organiske materiale over jorden og derefter indarbejde det mindst 6 inches i jorden. Dette sikrer, at den er tilgængelig for rodzonen af din græs. For en hele græsplænen er det formentlig mest effektiv og praktisk at bruge en rototiller til at indarbejde organisk materiale, selvom hånd indarbejdelse kan resultere i færre skader til jordens struktur. Hvis du indarbejde i hånden, skal du bruge en spading gaffel for at blande jorden grundigt uden at beskadige det med overdreven skovle.

Tips & advarsler

  • Brug ikke sand for at ændre lerjord.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com