Sådan Beskær hyben

November 15

Sådan Beskær hyben

Hyben er frugten udviklet af rosenplanter efter bloom og de modne på rose anlægget gennem efteråret og ofte ind i vinteren, hvis efterladt på stedet. De fleste arter af roser producere hofter i nogle størrelse og mængde, men gamle have, arvestykke og klassiske busk roser vil være tilbøjelige til at udvikle flere af dem end moderne, avlet stærkt kultivarer, ifølge University of Illinois. Beskæring hyben kan gøres på flere punkter i deres udvikling, helt afhængig af dine mål for plant performance og udseende du vil i din have. Hyben er spiselige for mennesker og indeholder høje niveauer af vitamin C og er værdsat af fugle og andre dyr som en fødekilde.

Instruktioner

•Harvest friske hyben på deres peak modenhed i efteråret. Hyben er moden, når de bliver hævede, huden bliver en fyldig dyb orange eller en lys rød, huden er stadig relativt glat og de giver bare lidt når trykket med tommelfingeren. Give ca fire måneder efter første blomsterne er blevet bestøvet for hyben til at udvikle og være klar til høst.

•Groom hyben klynger på dine planter under den sene sommer, efterår eller tidlig vinter ved selektivt at fjerne enkelt hyben, der kan have blive misfarvede, beskadigede eller simpelthen ser grimme. Skære enkelt hofterne på den tynde, korte stilk, der forbinder de enkelte hyben til større klyngen og kassér skæring. Gøre cut forsigtigt for ikke at forstyrre eller afbryde de sunde hofter fra klyngen.

•Prune væk alle tørrede og dessicated steg hofter levn på planten i det tidlige forår efter den sidste hårde frost har passeret. I løbet af vinteren, dyr eller dårligt vejr vil normalt strippe hofter fra de rosenplanter, men lejlighedsvis nogle stadig tøjret. Skære steg sukkerrør til et levende træ, nedenfor hvor hofterne er knyttet, bare 1/8 til 1/4 tomme over en sund bud eller blade bladhjørne. Udtørret hofterne kan komposteres eller kasseres.

Tips & advarsler

  • Forlade hyben på planter gennem efteråret og vinteren, beskæring dem i det tidlige forår, at tilbyde wildlife en meget tiltrængt fødekilde og give haven en plet af farve efter alle bladene på de steg Stokke og andre løvfældende planter har været kaste.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com