Sådan bestemme størrelsen af kunstvanding grøfter

October 2

Sådan bestemme størrelsen af kunstvanding grøfter

Kunstvanding grøfter bære overfladevand til afgrøder. Vandet løber over jordoverfladen ved hjælp af tyngdekraften. Grøfter varierer i bredde og dybde, og de fleste er lavet af jorden materialer. Størrelsen af grøften afhænger af mængden vand, der kræves af afgrøderne. En serie af målinger bestemme størrelsen af grøften og mængden af vand det kan bære. En fælles vand måling er gallons af vand i minuttet.

Instruktioner

•Observe den generelle form af vanding grøft når det ikke har vand i den. Nogle grøfter har en trapez form, mens andre er mere elliptisk. Form af grøften bestemmer ligningen til at bestemme området grøft tværsnit.

•Measure bredde af grøften bunden for en trapez grøft. Finde bredden af grøft på vandoverfladen og dybden af vandet. Målingerne foretages i fødderne. Tilføj bredden af grøften bunden til bredden på vandoverfladen. Divider dette tal med 2 og multiplicere resultatet med vand højde. Dette giver området i kvadratfod.

•Indstil bredden af grøft på vandoverfladen og dybden af vand til en elliptiske-formede grøft. Gange bredden af grøft af vanddybden. Divider dette tal med 4 og ganges med PI (ca 3.14). Denne ligning giver området i kvadratfod.

•Vælg en 50 til 100 fod lige strækning af grøften. Bestem satsen af vandflow i gallon per minut ved drop et æble, appelsin, tennisbold eller en lignende objekt ind i midten af kunstvanding grøft. Bestemme den tid, det tager for objektet for at rejse afstanden. Divider længden af afsnittet grøft med den gennemsnitlige tid i sekunder. Dette giver den overflade hastighed i fod per sekund. At få den gennemsnitlige stream hastighed, multipliceres den overflade hastighed med 0,8 for en smidig foret grøft eller 0,6 til en ru overflade grøft. Formere området tværsnit i grøften ved den gennemsnitlige stream hastighed til at bestemme hastigheden af strømmen i kubikfod pr. sekund. Multiplicer dette nummer af 450 at bestemme gallon per minut af vandflow.

•Få en aktuel eller flowmåler. Lavere måleren i det rindende vand i grøften. En flowmåler er relativt dyrt, men resulterer i en mere nøjagtig bestemmelse af gallon per minut vand båret af grøften. Brug flowmåler til bestem hastighed i fod per sekund. Formere hastighed i fod per sekund af området grøft. Konvertere dette nummer til gallon per minut ved at multiplicere med 450.

Tips & advarsler

  • Foretage flere målinger og tage et gennemsnit at få et mere præcist resultat.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com