Sådan Care for en Yucca Bush

April 9

Sådan Care for en Yucca Bush

Yucca planter alle have grøn, blå eller stribede blade, der er læderagtige og sværd-formet og meget skarpe. Nogle yucca sorter har kufferter, mens andre sidder direkte på jorden og har udseende af en busk eller bush. Yucca buske producere klynger af bell-lignende hvide blomster, der vokser på en lang, smal spike, som tårne over løvet. Der findes cirka 20 forskellige arter af yucca, og mens de fleste foretrækker ørkenagtig betingelser, mange overleve i kolde klimaer.

Instruktioner

•Plant yuccas på et solrigt sted, der får cirka seks timer eller mere af solen om dagen, i en jord blanding bestående af 50 procent havejord og 50 procent sand eller grus. Højbede beskytte planterne mod root rot. Det bedste tidspunkt at plante er i foråret før blomstring opstår.

•Kapacitet yucca planter efter plantning, og holde dem lidt fugtig, indtil de bliver etableret i sengen. Yuccas skal overleve med regelmæssig nedbør, men de forstår noget vand i løbet af tørke.

•Fertilize yuccas kun én gang om året i foråret. Yuccas behøver normalt ikke ekstra befrugtning som de ikke spiser mange næringsstoffer fra jorden. 10-10-10 gødning er passende. Dette er gødning indeholdende lavt men lige mængder af kvælstof, fosfor og kalium. Tallene vises på emballagen.

•Klippe lavere blade i det tidlige forår til sommer for at holde planterne ser pæn. Yucca buske vokser fra øverst i midten af anlægget. Gamle blade skrue ned og hænge mod jorden ved basen af bladene og kan blive brune. Skær dem med sakse eller Beskæresave.

•Klippe blomsterstilke, eller pigge, lige når de er færdig med blomstrende.

Tips & advarsler

  • Mange typer af yucca reproducere fra små planter, der vokser på siden eller i bunden af moderplanten. Disse kaldes kompensationskøb eller hvalpe. Fjerne og plante dem i foråret til at gøre nye planter.
  • Plante ikke tropiske yucca i områder, hvor temperaturerne gå til frysepunktet om vinteren.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com