Sådan Care for Gladiolus løg

March 3

Med bare en lille smule af forståelse og en lille smule tid kan gladiolus løg anvendes fra år til år, giver smukke buketter til at nyde gennem mange sæsoner. Personer, der bor i koldere klimaer skal grave op og gemme til knolde (pærer) i hele vinterhalvåret. Selv hvis knolde der dyrkes i et varmere klima er det vigtigt at grave op pærer og adskille dem for at forhindre overbelægning.

Instruktioner

•Dig op knolde ved hjælp af en haven skovl. Vær omhyggelig med at grave rundt om pærer at såre dem ikke. Det optimale tidspunkt at gøre dette er mellem 6-8 uger efter blomstrer er visnet. Hvis det ønskes, kan pærer også fjernes fra jorden så sent som den første efterår frost. Fjerne dem fra jorden før temperaturen falder nok at jorden begynder at fryse.

•Klippe off stammer fra de knolde, ved hjælp af en skarp havearbejde saks eller sakse. Stænglerne kan trimmes så vidt pæren selv. Kassér stilk stykker.

•Rengør knolde. Først forsigtigt ryste eller gnide off overskydende snavs og derefter skylle dem i vand. Luft tørre blomsterløg i et varmt sted i ca to uger. Sørg for at arrangere pærer i en enkelt fil linje på avis at forhindre løg fra bevarer overskydende fugt og råd. Ikke stable pærer oven på hinanden.

•Break off de gamle knolde og kassere dem. De gamle knolde vil blive placeret under de nyere knolde, som havde dannet tættere til hvor stængler af blomsten vokse fra. Fjern ikke avner omkring de nyere knolde.

•Air tør knolde i endnu syv dage som før. Sortere og kassér eventuelle knolde, der er for lille (typisk mindre end 3/4 tommer i diameter). Knolde der er forslået eller der har misfarvede pletter, som kunne betyde en usund anlægget bør også blive kasseret.

•Opbevar knolde løst pakket i brune papirposer, gamle nylonstrømper eller lavvandede bakker. Knolde bør opbevares på et køligt, mørkt, tørt sted. Det er vigtigt at give god luftstrøm til pærer at forhindre rådnende mens i lagring gennem vintermånederne.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com