Sådan Care for havedamme

May 23

Sådan Care for havedamme

Nu hvor du har gravet hullet og oprette din have Dam, det sværeste er slut, højre? Desværre ikke. Caring nemlig en haven Dam er et igangværende arbejde, men det er det værd, når du er belønnet med de beroligende lyde fra en klukkende springvand og en Dam for krystalklart for enden af en lang, hård dag. Der er en række forskellige strategier, du kan anvende for at sikre at din dam er velplejet for sæson efter sæson.

Instruktioner

•Skim off enhver blade eller andet restmateriale, der er faldet på overfladen af din Dam hver par dage. Gør dette endnu mere hyppigt i løbet af efteråret. Dette er virkelig en af de nemmeste og mest vigtige ting du kan gøre for at pleje for din have Dam. Når blade og andet snavs falder på en dam, de synker til bunds og nedbrydes. Dette udgivelser kemikalier, der kan begynde at røve din Dam vand af ilt. Dette, til gengæld dræber nyttige planter og bakterier, der holder din damme økosystem sund.

•Tilføj en vand-funktionen som et vandfald og springvand. Disse hold en god blanding af ilt i vandet, så den kan bruges af både dyr og planter i vandet. Derudover er en konstant bevæger sig kroppen af vand langt mindre attraktive som grobund for myg eller andre vand insekter.

•Hold et udvalg af gavnlige vandplanter vokser i din dam. Planter som åkander og Dunhammer også bidrage til at oxygenat vandet og cirkulere vitale næringsstoffer gennem Dam økosystem. De også giver læ for fisk og andre akvatiske væsener og hjælpe dammen fra varme op for meget.

•Stock din have Dam med fisk og andre vandlevende dyr, såsom snegle. Disse dyr spiser alger og andre planter, der vokser i vand, hjælper med at holde den ren og klar.

•Installer en dam filter. Der er biologiske, kemiske og mekaniske filtre. Disse bortfiltrere suspenderede materialer i vandet.

•Condition vand med dechlorinator. Klor i vand fra hanen er skadelige for både dam fisk og planter. En decchlorinator nedbryder skadelige elementer i vandet og gør det sikkert for akvatiske væsener.

•Tab en mesh pose fuld af Byg halm i dammen hver tre eller fire måneder. Da halmen nedbrydes i vandet, frigiver det kemikalier, at retard væksten af alger.

Tips & advarsler

  • Giv din Dam en rengøring en gang om året. Foråret er god til at gøre dette, da dette er mens dammen er stadig "søvn" og bakterier og andre mikro-makro liv er begyndt deres årlige livscyklus.
  • Når du bruger nogen form for elektrisk udstyr i nærheden af vand, Sørg for at bruge en GFCI jordet stik til at forhindre ulykker. Tillad ikke din Dam til is vinteren, da dette kan skade dine fisk.

© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com