Sådan Control tomat sygdomme

October 19

Tomatplanter er modtagelige for flere svampesygdomme. Symptomerne på enhver plante virus kan omfatte plettet eller gulfarvning bladene, som kan medføre døden for dine planter. Nogle virus forårsager en broget udseende af plantens blade. Septoria lycopersici er en fælles ødelæggende sygdom, der ofte påvirker tomater. Det forårsager spotting blade og eventuel blad drop. Hold øje med små brune pletter på de nederste blade af din tomatplanter: disse steder bliver gule i tid. Heldigvis, skaden er for det meste kosmetisk og normalt dræber ikke tomater. Tomat tobak mosaik virus er en anden sygdom, der er fælles. For at forhindre denne sygdom, er det vigtigt ikke at tillade rygning af cigaretter i nærheden af din have. Hvis du er ryger, Sørg for at vaske dine hænder efter rygning før du rører din tomatplanter.

Instruktioner

•Bekæmpelse er den bedste løsning. Plante tomatplanter langt nok fra hinanden til at tillade luft at cirkulere rundt om dem og også tillade blade til at tørre hurtigt efter de få våde.

•Because Septoria og andre svampesporer kræver fugt til at spire og senere for at forårsage infektion, gør ikke overhead vand tomatplanter. Dette vil fremme blad fugtighed og også plaske sporer fra plante til plante. Til vand, oprette en simpel drypvanding system med soaker slanger, som du kan købe på en planteskole center, "big box" eller hardware butik.

•Tag inficerede blade fra din tomatplanter i slutningen af sommeren. Dette medfører, at antallet af sporer, der forårsager virus nedsættes det følgende år. Endnu bedre disponere over hele planter off din ejendom.

•Applicer fungicid i begyndelsen til midten af juni til at hjælpe med at forhindre infektion og mindske symptomer. Fortsætte med at anvende fungicid i hele vækstsæsonen.

•I efterår, rydde op i din have, hvor du har dyrket Septoria-udsatte planter. Roterende afgrøder også hjælper med at reducere de tilgængelige sporer af denne sygdom.

Tips & advarsler

  • Fungicid kan medvirke til at reducere spredning af sygdommen, men det vil ikke helbrede inficerede blade.
  • Sygdomsresistente sorter af tomater har udviklet--kig til dem i frø kataloger.
  • Hvis du venter for længe at behandle Septoria svamp, kan det være for sent for planter, der er hårdt angrebne.
  • Kompost ikke inficerede blade eller planter. Hvis du kan, og det er lovligt i dit område, brænde inficerede planter eller tage dem til en godkendt bortskaffelsesanlæg.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com