Sådan Cross bestøve

January 1

Sådan Cross bestøve

Cross bestøvning er overførsel af pollen fra én plantesort til en anden. Mange have planter og træer vil udvikle flere og større frugter, hvis blomster er cross bestøvet. Vind og insekter er ansvarlig for de fleste af kravene til bestøvning af planter, men i byerne eller isolerede områder, hånd bestøvning kan være påkrævet. Planteavlerne bruge denne teknik til at udvikle nye hybrider og sorter former, mens hjem gartnere gøre det for øget frugtproduktion.

Instruktioner

•Harvest pollen fra en blomst. For store blomster, fjerne pollen-bærende filamenter i deres helhed og placere dem i en kop eller lille taske. Ryst små blomster over et ark papir til at indsamle løs pollen.

•Locate en blomst, der ønskede at bestøve. Dette bør være på en anden plante af samme art. Hvis du opretter en hybrid, eller ønsker at undgå selvbestøvning, fjerne de mandlige blomst dele før pollen er udgivet.

•Sæt nogle af de indsamlede pollen på spidsen af den kvindelige del af blomsten. Afhængigt af størrelsen af blomst dele, kan dette gøres med en fingerspids eller en kunstners pensel. Bestøvning er som regel mest effektiv hvis gjort i de tidlige morgentimer.

•Enclose bestøvede blomsten i en papirpose i en uge hvis du vil forhindre yderligere cross bestøvning. Til frugtproduktion af, forlade blomsten udsat for at modtage ekstra bestøvning af insekter eller vind.

Tips & advarsler

  • Mange dyrkede frugt sorter er ikke i stand til selvstændig bestøvning. Overførsel af pollen fra en plante til en anden af samme sort, vil ikke resultere i øget frugt sæt. Disse sorter skal være bestøvet af en anden sort af samme art.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com