Sådan en fejl Repellent Band fungerer

November 10

Sådan en fejl Repellent Band fungerer

Myg og andre bug bider udgør et stort problem, især i sommermånederne. De har potentiale til at sprede sygdomme og parasitter og vil næsten altid klø og brænde. Der er en række af produkter designet til at frastøde blodsugere, herunder sprøjtemidler og stearinlys. Nogle virksomheder producerer specialiserede armbånd, der angiveligt støtte i at holde insekter væk. De arbejder ved hjælp af kendte kemiske afskrækningsmidler.

Kemikalier

Frastødende bands er enten båret omkring håndleddet eller i forbindelse med hunde, rundt om halsen som en krave. Bandene er ofte mættet med dokumenteret afskrækningsmidler eller andre medikamenter, der er designet til at holde insekter væk. En fælles kemisk fundet i myg-frastødende bands for mennesker er citronella. Bug patches, som svarer til bug bands, kan bruge DEET (N, N-diethyletheren-meta-toluamide), et insekticid.

Citronella

Citronella er godkendt af Miljøstyrelsen som et insekt afvisende (især myg) og er en almindelig ingrediens i fejl repellent bands. Citronella fungerer ved at tilsløre menneskelige værter som levedygtige måltider. Mange blodsugende skadedyr som myg eller sorte fluer, bruge duften af kuldioxid til at finde deres mål. Citronella dækker denne duft, hvilket gør det vanskeligt for skadedyr at finde bæreren af bandet. Bug bands er mest effektive mod flyvende, bidende insekter, da de er så afhængige af duft til jagt.

Effektivitet

I August 2007 bruges Dr. Steve Presley af Institut for miljø og menneskers sundhed ved Texas Tech University seks deltagere og 500 myg til at teste effektiviteten af en citronella baseret fejl repellent band, samt en lappe benytter DEET. Ét emne havde fem myg bide hendes arm med fejl repellent band mens 14 bit hende ubehandlet hendes arm. Et andet emne havde kun en myg bide hans arm med den vandafvisende band og 19 bide hans ubehandlede arm.

Loppe kraver

Loppe kraver er bands placeret på halsen af katte eller hunde. De virker ved at frigive forskellige kemikalier i hele dyrets krop, som effektivt dræbe eller frastøde lopper. Kemikalier omfatter fipronil, pyrethriner, permethrin og methoprene. Methoprene dræber også loppe larver. Loppe kraver kan faktisk være mere effektiv mod flåter end lopper, da flåter tendens til at bide omkring hals-området, hvor kraven er placeret.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com