Sådan får du stiklinger fra en Bougainvillea anlæg

April 12

Værdsat for sin blændende display iriserende papir-lignende dækblade og små hvide blomster, denne brasilianske indfødte vin er ikke alt for kræsen når det kommer til vækstbetingelser. Masser af sol og en lejlighedsvis fodring med en afbalanceret gødning er alt, hvad den har brug for til at oplive din have. Plantemateriale ved at tage stiklinger kan være lidt mere udfordrende, men med tålmodighed og omhu, kan du få bougainvillea stiklinger trives ligesom moderplanten.

Instruktioner

•Brug grensakse, skåret i en stilk og fjerne en 4 - til 6-tommer skæring, at fjerne enhver blomstrer og blade fra stænglen. Dette vil tillade skæring bruger al sin energi, udvikler rødderne i stedet for unødvendig blad og blomst produktion. Hvis natten temperaturer er varmt (over 55 grader), mål for semi-modne vækst for din stiklinger; Hvis køligere, er hårdttræ stiklinger et bedre valg for root udvikling.

•Moisten ene ende af opskæring og pels det med rode hormon. Dette normalt leveres i pulverform og er let tilgængelige på de fleste havecentre. Derefter indsætte behandlede slutningen af opskæring i en 3-tommer gryde fyldt med en blanding af pottemuld, tørv, sand og perlite. Bougainvillea er ikke opsat på permanent våd jord, så sørg for, at puljen har tilstrækkelig drænhuller.

•Sæt puljen og skære inde i en forseglet plasticpose og sted i en placering, der modtager lys. Indirekte sollys er bedst; direkte sol vil sandsynligvis være for intens og afbrænding kan forekomme. Plasticpose vil fungere som et lille drivhus, øge fugtighed omkring planten, hvilket vil tilskynde rodvækst.

•Wait tålmodigt og holde jorden fugtig, men ikke vandlidende. Det kan tage så lang tid som 12 uger for rodvækst at være stærke nok til at transplantationen opskæring i en ny gryde. Når du gør dette, er det bedst blot at skære åbne i bunden af potten og plante det hele i en lidt større beholder. Dette vil hjælpe dig med at undgå at beskadige de nye rødder, som er meget mørt og let beskadiget.

•Sæt den transplanterede bougainvillea i en plet med det samme vækstbetingelser som før, at mindske stød til den unge plante. Ikke kingsize men vand når det begynder at visne. Efterhånden som planten bliver etableret og viser tegn på vækst, kan du gradvist flytte det til et lysere sted, gør det muligt at bruge flere penge og mere tid i fuld sollys indtil det tilpasser sig til sit nye hjem.

•Fertilize bougainvillea regelmæssigt med en afbalanceret gødning, siger en 20-20-20 hver 2 eller 3 uger eller deromkring. Når anlægget går ind i vækstdvale, vente på vækstsæsonen og den første flush af ny vækst før du genstarter din gødskning regime. Sørg for at du ikke kingsize, da våde fødder vil hæmme blomstrende, men give den lidt gødning og masser af solskin og du bør have en blomstrende og iøjnefaldende tropiske omdrejningspunkt i din have.

Tips & advarsler

  • Da bougainvillea stiklinger kan være lidt temperamentsfuld, prøv at tage 4 eller 5 stiklinger på én gang at øge chancerne for vellykket formering.
  • Bougainvillea har ikke noget imod en overfyldt rodsystem. Faktisk er det blomstrer ofte mere dygtig måde, så når din plante voxer dens container, transplantation det i en gryde, der er kun lidt større end den gamle.
  • Vær ekstra forsigtig, når at tage stiklinger fra en moden bougainvillea anlæg. Torne på stilke er meget skarpe og kan nemt punktere huden. Ud over at være smertefulde, kan det irritere huden.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com