Sådan farvematch pletter for farvetilpasning

December 10

Sådan farvematch pletter for farvetilpasning

Farve-matching pletter for træbearbejdning projekter kan bidrage til at gøre antikke, ufærdige og falmede træ look som ny. Matcher en eksisterende træ tone er en kedelig proces, der kræver nogle trial and error. På grund af de forskellige farvepigmenter i træ pletten er farve blanding, der kombinerer to eller flere nuancer i én farve, der ligner den ønskede nuance ofte nødvendig. Color matching af træ pletter nemmest opnås når stykker af træ kommer fra de samme træarter.

Instruktioner

•Vælg tre små dåser af træ pletten der er forskellige farver. Sørg for de tre pletter er svarer til den ønskede træ tone, du sigter til at matche. Vælg pletter, der er vand- eller olie-baseret, men vælger ikke begge. Bland ikke vand og olie pletter.

•Vælg at teste og anvende pletten i et rum med passende lysforhold. Vælg et værelse, der har de samme lysforhold som det rum, hvor træet vil blive placeret permanent. Naturligt sollys, fluorescerende pærer og glødepærer hver reflekterer lyset forskelligt på en træoverflade. Belysning kan påvirke udseendet af farvetonen i træ.

•Test en skjult område af træ før farvning de synlige områder. Teste rester af den samme træ eller et lille område på bagsiden af træmøbler til at sikre, at pletten matcher det omkringliggende træets overflade. Vælg en iøjnefaldende del af træets overflade som undersiden af en tabel eller en lille del af gulvbelægning, der dækkes af et stykke af møbler.

•Applicer en lille mængde af pletten fra en af krukker til testområdet ved hjælp af en bomuld klud eller maling pensel. Brug glat selv strøg, der løber i samme retning som træets årer. Lad området tørre i 30 minutter.

•Undersøg plettet overflade. Bland to eller tre af pletten farverne i en lille plastik skål, hvis programmet enkelt pletten ikke stemmer overens med træ. Påfør træ pletten blandingen testområde til at få den ønskede træ farve. Måle mængder af hver plet farve ved hjælp af en spiseskefuld eller målebæger til at sikre, at du kan kopiere blandingen. Optage pletten "opskrift", så det kan blive genskabt i fremtiden. Tillad pletten tørre for 30 minutter efter hver test.

Tips & advarsler

  • Døm ikke farvetilpasning af farven på pletten i krukken. Pigmenter i våde væsken vil ændre når pletten anvendes på træ. Som træ tørrer, vil det absorbere nogle af pletten, ofte gør træet vises lysere end pletten i krukken.
  • Rør ikke pletten, mens det tørring. Fingeraftryk kan påvirke udseendet af træet og negativt påvirker farve matchende.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com