Sådan fjerner polyurethan fra antikviteter

June 19

Sådan fjerner polyurethan fra antikviteter

Polyuretan er et robust syntetisk lak at datoer til 1950erne. Hvis du ejer en ældre træ antik, der var refinished med polyurethan, kan du ønsker at erstatte den moderne lak med en autentisk finish fra den antikke egen æra. Selv om slibning kan synes som en enkel måde at fjerne lak, mekanisk sanders kan beskadige skrøbelige antikviteter og er svært at bruge på udsmykkede eller underligt formede stykker. Derfor er det normalt at foretrække at bruge et kemisk farvefjerner designet til syntetiske lakker. De mest effektive polyurethan strippere indeholder en meget farlige kemiske kaldet methylenchlorid, der typisk arbejder i 30 minutter eller mindre. Sikrere alternativer, men de tager meget længere tid at arbejde og kræver ofte flere programmer. Hvis du beslutter at bruge methylenchlorid, læse og følge producentens sikkerhedsadvarsler omhyggeligt.

Instruktioner

•Diagram eller fotografi placeringen af knapper, hængsler og andre flytbare dele for nem adskillelse efter stripning. Fjerne døre, skuffer, hardware og andre komponenter og sæt dem til side at blive strippet eller renset separat. Beskytte områder, du ikke ønsker at fratage ved dem med lav-tack maler tape.

•Sæt antikt på et tykt lag af avisen til fangst drypper og strippet lak. Sørg for tilstrækkelig udluftning og sætte på sikkerhed gear.

•Brush et tykt lag af maling stripper jævnt over belægningen af polyurethan som anvist af fabrikanten. Pensel i én retning, dækker ikke mere af den antikke areal end du kan fratage i ca 10 minutter. Lad farvefjerner angribe polyurethan for den angivne tid. Tillad ikke det tørre.

•Test polyurethan ved at gnide det forsigtigt med en skraber. Hvis lakken kommer let, er træ klar til stripning.

•Scrape lak fra træ, efter korn og pas på ikke at gouge eller ellers beskadige overfladen. Skrabe væk fra din krop, presser de afisolerede lak i en kaffe dåse eller andre metal beholder. Skrub lak fra afrundede områder med en nylon skuresvamp, igen at tage sig til at følge kornet. Ren hjørner og ujævnheder forsigtigt med en messing børste, en streng eller afrundede slutningen af smør kniv.

•Aftør antik ned med en rengøring klud til at fjerne stripper og lak rester. Nøje undersøge alle overflader. Genanvende paint stripper, efter behov for at fjerne enhver resterende pletter af lak.

•Tag stripper og lak rester med en ren nylon skuresvamp dyppet i typen af opløsningsmiddel af paint stripper fabrikanten. Lad den antikke tørre helt inden slibning det.

Tips & advarsler

  • Dyp hardware, knopper og andre små dele i paint stripper at fjerne lak.
  • Bruge en billig brush når du anvender maling stripper, som du bliver nødt til at kassere det når du er færdig.
  • Methylenchlorid er et kendt kræftfremkaldende og kan forårsage alvorlige forbrændinger på huden og øjnene. Brug dette produkt kun i et godt ventileret område. Bære stænk beskyttelsesbriller, kemikalie-resistent handsker, kemikalie-resistent forklæde og åndedrætsværn.
  • Brug kun PVA eller Viton beskyttelseshandsker med methylenchlorid. Det vil trænge ind eller ødelægge de fleste andre typer af handsker.
  • Ikke arbejde med farvefjernere indeholdende methylenchlorid, hvis du har hjerte-karsygdomme. Methylen chlorid vapor bryder ned i kulilte ved indånding, der kan udløse hjerteanfald.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com