Sådan fjerner sort mug på en plante

March 17

Hvis du har bemærket en kul-grå eller sort mugne belægning på blade, nåle, grene eller frugter af dine planter, kan de være smittet med en svamp, kendt som sodede skimmel. Mens sodede skimmel sjældent dræber planter, det er meget grimme og er et tegn på at dit anlæg er at være beboet af et stort antal små insekter, som kan omfatte mealybugs, skjoldlus, whiteflies og bladlus, som udskiller en klæbrig, sukkerholdige stof kaldet honningdug. Sodede skimmelsporer derefter holde sig til honeydew og begynde voksende. Fjerner sodede mug er en simpel proces, men de fejlende insekter skal også fjernes for at forhindre mug fra at vende tilbage.

Instruktioner

•Tag sort sodede mug med en stærk spray vand rettet mod de berørte dele af planten.

•Hvis skimmel forbliver, brug en opløsning af mild sæbe og vand til at vaske anlægget.

•Observe anlæg til et par dage til at identificere typen af insektet påvirker det: Whiteflies vises som skyer af lille møl-lignende insekter over anlægget. Bladlus er pæreformet bugs med antenner og lange ben og kan være rød, sort, grøn, brun eller gul. Mealybugs måler kun én til fire mm lang, med kvinder tager på udseendet af lille pust af bomuld og hanner lignede myg. Skjoldlus er små, flade og ovale og har en brunlig, shell-lignende dækker.

•Fjernelse af insekter, efter en passende metode: Mealybugs, bladlus og whiteflies normalt reagere nå hen til insekticider, mens skjoldlus er vanskeligere at kontrollere. Insekticider designet specielt til skala bugs er generelt effektivt, når bugs har for nylig udklækket af æg, normalt i maj eller juni; duppe individuelle insekter med en alkohol-dyppet pad virker på let angrebne planter. En anden mulighed er at sprøjte anlægget med en løsning, der er fremstillet af to spsk bagepulver, to spiseskefulde af baby shampoo, to spsk af madlavning olie, en kop af alkohol og en gallon af vand. Test på en lille, uanselige område af anlægget og vente i tre dage. Spray hele anlægget hvis nogen skader resultater fra testen og genanvende ugentligt.

Tips & advarsler

  • Planter ikke berørt af insekter kan også udvikle sort mug, hvis honningdug falder på dem fra insekt-inficerede træer eller buske, der vokser over dem.
  • Mens normalt anses for et æstetisk problem, kan sodede mug lejlighedsvis ødelægge planter hvis formen bliver så tyk, at den forhindrer sollys fra at nå fabrikken.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com