Sådan fjerner Vinca vinstokke

October 25

Vinca vin, også kaldet periwinkle eller myrtle, er en woody-stammede vining plante ofte bruges på bjergskråninger til kontrol af erosion og i residential haver som et bunddække. Vinca er en mat-dannende staude, sender op periwinkle blå fem-grafitmine blomster på 6-tommer stængler i løbet af sommeren. Mens Vincas spredning vane gør det ideelt som et bunddække, dens vedholdende karakter og evne hen til rod fra stiklinger og på bladnoder gør det vanskeligt at fjerne gener. I mange områder anses Vinca en invasive arter. Når først indført i en vilde vækststeder uden for haven, det hurtigt overhaler og kvæler ud indfødte arter.

Instruktioner

•Tag så meget af Vinca vinstokke som muligt med en weed-æder eller i hånden med en græs neglesaks eller saks. Indsamle alle omstrejfende udklip og vinstokke i området til at forhindre Vinca fra spiring i en ny placering. Taske af snavs.

•Dig op Vinca vin med en skarp spade, være opmærksom på hver enkelt rodfæstet sektion til at sikre fjernelse af alle vinstokke. Taske afsnittene gravet op.

•Dæk afsnittet gravet op af jorden med sort plast eller flere lag af pap. Vægt dækket med flere inches af muld. Kontroller regelmæssigt for genvækst og fjern efter behov.

Tips & advarsler

  • For at bortskaffe Vinca, placere det kasserede materiale i plastikposer i papirkurven eller brænde den.
  • Mens en herbicid vil effektivt fjerne Vinca vinstokke, det også dræber andre haveplanter og græsplæne, og vil også dræbe hjemmehørende arter, hvis vine er at blive fjernet fra et område uden for haven.
  • Læg ikke Vinca i kompost bin eller det vil regrow der og eventuelt gøre sin vej ind i gården eller haven. Bortskaf ikke af stiklinger i en offentlig affald areal af samme grund.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com