Sådan forbereder læggekartofler til plantning

June 17

Sådan forbereder læggekartofler til plantning

Læggekartofler er knolde plejede at dyrke kartofler i haven. Kartoflerne er tilgængelige fra de fleste haven butikker eller foderlagre i det tidlige forår. Læggekartoflerne er plantet i foråret når jorden er tør nok til at dyrke og temperaturen er mindst 50 grader Fahrenheit. Kolde, våde jord forårsager læggekartofler til at rådne. Brug altid certificerede læggekartofler og ikke dem fra Bilka. Købmand kartofler er behandlet med inhibitorer så de ikke spirer i opbevaring. Også, certificerede læggekartofler er behandlet mod sygdommen. Kartofler, du køber i købmandsforretninger er ikke behandlet mod sygdommen.

Instruktioner

•Undersøg læggekartofler og kassér eventuelle rådnende eller syge knolde. Der er afsat kartofler, der er den samme størrelse eller mindre end en mellemstore æg. Ægget mellemstore kartofler kan plantes hele.

•Klippe læggekartofler i sektioner om 1 1/2 til 2 ounce. For nem reference, kan kartoflerne skæres til størrelsen af en medium æg. Gøre hver skåret stykke har mindst ét øje.

•Tør læggekartofler på en bakke i et køligt mørke rum i to til tre dage. Denne tørringen tillader en afstumpede form over afsnittene cut. Den afstumpede holder ud sygdom og mug.

•Coat frø kartoffel stiklinger med et svampemiddel, hvis du ønsker. Mest certificerede læggekartofler er allerede beskyttet mod sygdom, så ikke skal du pels stiklinger.

•Plant læggekartofler 3 til 4 inches dyb, med klip sektionerne tættest til jorden og øjnene op. Den afskårne ende producerer rødderne og øjnene producere stængler, at spire og blomstre. Space kartofler 10 til 12 inches fra hinanden, når plantning.

Tips & advarsler

  • Tillad kartofler til varme til stuetemperatur før forberede plantning. Den varmere temperatur forårsager kartofler til at komme ud af vækstdvale.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com