Sådan forbereder til podning

July 5

Sådan forbereder til podning

Første gang du Forbered dig på at meld toppen af en plante til bunden af en anden, føles det du indtaster et sci-fi univers. Men selv om podning er nyt for dig, det er en aseksuel plante formeringsmetode praktiseres af gartnere i århundreder. Generelt to planter anvendes til podning: en betegnes grundstammen, producerer rodsystem af det nye anlæg, mens den anden, kaldes scion, kloner skyde system af sin moderplanten, herunder grene, blade, blomster og frugt. Ligesom mange procedurer tager podning mindre tid og indsats hvis du forbereder grundigt før begyndelsen.

Instruktioner

•Grasp de grundlæggende principper for podning før du begynder proceduren. Forstå, at for to plante stykker til at vokse sammen, skal du trykke på cambium lag--det grønne lag af træ lige under den ydre bark--en mod cambium lag af den anden for en tilstrækkelig lang periode til at tillade dem at smelter. De fleste af forberedelse til podning omfatter montage værktøj og materialer, der er nødvendige for at opnå dette.

•Vælg typen podning du agter at prøve for din debut blandt de mange forskellige metoder udviklet. Vælge en af de enklere procedurer, såsom pisk podning eller kløft podning. Bruge pisken podning tiltræde en grundstamme og en ætling af lig diametre; Brug kløft podning når scion er betydeligt mindre end grundstammen.

•Saml en haven clipper og en kniv med en skarp, slank klinge til enten type podning, sammen med en ren klud og denatureret alkohol til at sterilisere knivene. Få podning lim og pode tape. Kløft podning, tilføje en skarp have så, en clefting værktøjet kile og en hammer til at splitte stilken af grundstammen.

•Vælg scion forælderen fra kultivar du lyst til at reproducere, at vælge en livskraftig og sund plante. Vælg grundstammen fra en art, der er nært beslægtet med den scion, der vokser godt i klima og jordbund i din værftet; vælge en sund grundstammen ca 1/2 tommer eller mindre i diameter for pisk podning, en op til 4 inches i diameter for kløft podning.

•Mark podning dagen på din kalender, at vælge en dag i slutningen af vinteren eller det tidlige forår når både grundstammen og overordnede af scion vil være hvilende. Planlægge tilstrækkelig tid, således at du kan afslutte graften på én dag, alt fra skære scion og grundstammen gennem sikring af transplantat med podning lim og tape. Undgå vanding eller gøde træerne før podning da hvilende træerne ikke kan optage næringsstoffer.

Tips & advarsler

  • Det bedste træ til brug for podekviste er fra skyder dyrkes den foregående sæson. Skær hver scion med rene, skarpe, desinficeret neglesaks og straks placerer det i en fugtig jute sæk til at holde det frisk.
  • Anbring ikke de klip podekviste i solen eller i nærheden af en varmekilde. Ikke Tillad dem at fastfryse i en isnende køligere enten. Hvis du ikke kan pode podekviste i løbet af et par timer til at skære, placere jute sæk i et køleskab, der indeholder hverken frugt eller grøntsager; disse kan forårsage plante knopper til at afbryde.

© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com