Sådan foretages fejlfinding af og formatere en CD

September 13

Når du brænder data til en cd, at information bør være tilgængelig for nogen anden computer med en cd-rom- eller DVD drevet. Hvis du opdager, at du har svært ved at få adgang til de oplysninger, der er gemt på CD kan du gøre en af to ting. Du kan forsøge at finde ud af, hvad kilden til problemet er og ordne det, eller du kan formatere disken (i tilfælde af en CD-RW) og starte forfra fra bunden.

Instruktioner

Fejlfinding

•Luk din CD samling. Hvis du har forsøgt at brænde en CD på din computer, men gjorde ikke lukke sessionen, vil filerne kun være tilgængelige, når disken bruges i den oprindelige computer. Sætte din CD tilbage i brænderen. Klik på "Start" og klik på ikonet mærket "Computer". Højreklik på din CD-ikonet i vinduet på skærmen og vælge indstillingen "Luk Session".

•Aftør ned i bunden af CD til at fjerne støv eller snavs. Brug kun en tør, blød klud til at gøre dette. Støv og snavs kan holde en CD eller DVD drive laserlinse fra at få adgang til data på disken. Men ridser også præsentere de samme spørgsmål og er meget sværere at fjerne. Ved hjælp af en rå klud kunne potentielt fjerne snavs men samtidig tilføje ridser, sandsynligvis rendering disken ubrugelig.

•Kontrollér, at det drev, du forsøger at bruge din CD med faktisk understøtter denne type disk. Ikke alle CD-drev kan spille alle typer af CD-medier - for eksempel, nogle kan være i stand til at køre CD-R-diske, men kan ikke afspille CD-RW-diske. Se på forsiden af dit drev eller på din computer manual for en liste over typerne af diske, der arbejder med denne særlige stykke hardware.

Formatering

•Sæt din CD-RW-disk i din computer. Du kan kun formatere en CD-RW - denne proces virker for CD-R-diske.

•Klik "Start."

•Åbn det lille ikon mærket "Computer". Ældre versioner af Windows som Windows 95, Windows 98 og Windows XP mærke ikonet "Min Computer".

•Right-klik på ikonet for din CD-RW. Vælg indstillingen læsning "Slet denne disk" for at formatere en CD-RW og slette alle filerne. Formatering sletter alle filer på disken. Dette gør det muligt at starte forfra fra bunden og brænde alle dine filer igen ordentligt (hvis de problemer du oplever på grund af en forkert brænde session eller filer, der blev beskadiget under overførsel).


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com