Sådan Fortæl Hvis en Phalaenopsis orkidé er syg

April 3

Selvom møl orkideer (Phalaenopsis spp.) er ikke vanskeligere at dyrke end de fleste andre container planter, er de underlagt en række sygdomme og fysiologiske tilstande. Observere anlægget dagligt vil hjælpe du opdage nogle af disse problemer, før de bliver alvorlige nok til at true life af anlægget. Problemer som misfarvede blade, steder af kronblade og manglende evne til at blomstre er let korrigeres når du kender årsagen. Du kan dyrke møl orkideer udendørs i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 10-12, men de er almindeligvis dyrkes i beholdere, fordi de har brug for en særlig orkidé vækstmedium.

Instruktioner

•Kontrollér til runde, brune pletter på blomsterblade. Steder er forårsaget af en svampesygdom kaldet petal blight. Fjerne de berørte blomster og forbedre luftcirkulation omkring planten ved at åbne et vindue eller slå en lille ventilator.

•Observe anlæg til plisseret, plettet blade ledsaget af langsomme vækst. Disse symptomer er forårsaget af en af flere vira, der påvirker møl orkideer. Der er ingen kur, og planten vil ikke Genskab. Du skal ødelægge orchid for at forhindre, at sygdommen spredes til andre planter. Virus spredes gennem forurenet værktøjer samt hænder og insekt vektorer.

•Se brune blade tip, som angiver, at planten bliver for meget gødning eller ikke nok fugt. Befrugte anlægget hver tredje gang du vand. Brug en flydende stueplante gødning fortyndet halvt og halvt med vand i foråret og sommeren. Bruge 1 del gødning til 3 dele vand i efterår og vinter. Tillad potning medium til tørre i en dybde af 1 tomme før vanding orkidé. Holde fugt omkring et møl orchid høj ved hjælp af en cool-tåge vaporizer eller placere planten over en bakke med småsten og vand.

•Flyt orchid når bladene tænder lysegrøn. Bleg blade viser planten får for meget lys. Placer den et sted med lys, indirekte sollys. Stråler fra solen skal aldrig røre løv.

Tips & advarsler

  • Tørre blade med en fugtig klud fra tid til anden reducerer risikoen for insekt skadedyrsangreb og fjerner støv, der kan tilstoppe porerne.
  • Når et møl orchid er ellers sunde men undlader at blomstre, skal du muligvis justere temperaturen. Møl orkideer behovet for en 10 til 15 grader Fahrenheit forskel mellem dag og nat temperaturer til at blomstre.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com