Sådan Fortæl Hvis hoved af blomkål er dårlige?

December 12

Sådan Fortæl Hvis hoved af blomkål er dårlige?

At holde styr på de letfordærvelige fødevarer i dit køleskab ikke altid let, og med jævne mellemrum finder du en fortid-sin-prime overraskelse lurer i en bageste hjørne. Beslutte hvad de skal gøre ved disse lejligheder er ikke altid ligetil. En pose med grødet salat er en let ringe, men andre grøntsager, herunder blomkål, kræver et nærmere kig. Hele hovedet ødelægge ikke alt på én gang, så en del af din blomkål kan stadig være brugbar.

Et tæt inspektion

Den første synlige fase i fordærv med blomkål, er udseendet af mørk brun eller grå pletter på buketter overflade. Hvis det har kun fregnet let, kan du normalt trim off de ramte områder. Hvis de mørke pletter vises dyb og over det hele, snap off et par buketter og skær dem i halve på langs. Hvis misfarvning løber hele vejen gennem buketter, smide dem ud. Disksmåblomstrene er uden misfarvning er stadig brugbare. Hvis buketter er blevet blød og grødet--med eller uden misfarvning--vegetabilsk er forkælet. Smide blomkål, hvis hoved er fyldt med skimmel eller insektangreb, eller hvis det har en skarp, bidende og usmageligt lugt.

Opbevaring og anvendelse Tips

Blomkål varer bedst når det har efterladt stort set intakt, og holdt kold og fugtig. Sætte en afdæmpet ark papir håndklæde i bunden af posen til at give fugtighed, så stå hovedet oprejst på sin stængel, så fugt ikke pool inde i buketter. Grøntsager er bedst inden for den første uge, selv om det kan vare længere, hvis det er frisk. Når buketter mister deres friske snap og begynder at vokse gummiagtig, de bør være kogt i stedet serveres rå. Trimmet, delvis eller beskadiget buketter er bedst bruges i supper og pureer, hvor deres æstetiske mangler vil ikke være en faktor.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com