Sådan fortolkes en have jord Test

November 27

Du skal have jorden testet, før du starter en have med blomster, træer, buske eller grøntsager. Når du får din havejord testet, om gør det selv, eller at have en jord laboratorium gør det, du har brug at vide, hvordan man skal fortolke resultaterne. Hvis du ikke forstår, hvad resultaterne betyder, er testen værdiløse. Det er vigtigt at forstå de forskellige komponenter af jord test, så du vil vide hvad at plante hvor og hvordan at rette jord, hvis behovet opstår. Du vil helt sikkert ikke at plante en have og derefter have planter dør, fordi jordbundsforholdene ikke var rigtigt.

Instruktioner

•Test tilstanden af din jord ved at undersøge dens farve. Grave et hul i haven omkring seks inches til en fod dybt. Trække en prøve af jorden på en lille spade. Undersøge i jorden under direkte sollys, mens det er stadig fugtig til den mest nøjagtige bestemmelse af farven. Våde jord, hvis det udtørrer. Nedskrive resultaterne af farve test for hvert område af din have. Mørke jord betyder det indeholder en masse organisk materiale, har en god beluftning kvalitet, er højt kvælstofindhold og samlet set er en frugtbar jord. Medium-farvet jord betyder, at det har en moderat mængde af organisk materiale, har medium beluftning kvalitet og er moderat-høj i kvælstof. Lys-farvede jord er de mindst frugtbare, med lav kvælstof, lave udluftning, lille organisk materiale og en høj erosion komponent.

•Test pH-værdien af din jord ved hjælp af en løsning du kan købe på en haven forsyning eller pool levering butik. Grave en lille hul i din have og placere en jordprøve fra hullet i en container, og sørg for ikke at forurene jord med noget, herunder olie fra huden. Hælde løsning anbefales på jorden. For at finde pH, kontrollere farven på jordvæsken mod diagrammet leveres med kittet.PH papir afslører også jordens pH-niveau. Bruge pH papir i en lignende måde som løsningen. Læg en frisk jordprøve i en container, våd det med vand og derefter trykke på papir på den våde jord. Sammenligne farven papiret ændres til diagrammet forudsat.

•Squeeze en lille kugle af våd jord i hånden til at bestemme teksturen. Gnid det mellem fingrene. Hvis det føles som grus og vil ikke holde sammen, jorden indeholder en masse sand. Hvis det er glat, men stadig lidt grynet, har jorden sand og ler i det. Hvis jorden er meget glat og klistret og holder sammen meget godt, er det lerjord. Føj de nødvendige materialer til jorden for at gøre det relevant for uanset hvilke planter, du ønsker at vokse. For eksempel, tilføjer kompost til sandjord hjælper det bevarer vand og tilføje pottemuld og kompost til lerjord hjælper med at bryde det.

Tips & advarsler

  • Tage flere jordprøver fra forskellige dybder, når test for at se eventuelle forskelle og ved hvilken dybde de opstår.
  • PH-værdien af din jord afslører surhedsgraden i jorden, og er målt på en skala fra 0 (meget sur) til 14 (meget basisk, eller grundlæggende). En læsning af 7 på pH-skalaen er neutral.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com