Sådan hæves selleri

June 8

Sådan hæves selleri

En sprød, kølig sæson grøntsag, fiber-rige selleri (Apium graveolens var. dulce) tilføjer konsistens og mild smag til salater og chutney bakker. Af alle de grøntsager, der dyrkes i hjemmet haver, selleri er en af de mest udfordrende - planten er vanskelige at omplante og kræsne om jord, fugtighed og temperatur. Det er mest tilbøjelige til at lykkes i et klima med milde somre og lange voksende sæsoner. Plante selleri i haven en til to uger før sidst forventes frost i dit område.

Instruktioner

•Forbered plantning området før tid af spading eller tilling jord til en dybde på 10-12 inches. Arbejde 2 til 4 inches af kompost, opløste husdyrgødning eller anden organisk materiale i de øverste 6 til 8 inches af jord. Grave i en tør, 16-16-8 gødning med en hastighed på 2 pund for hver 100 kvadratfod plantning plads. Selleri vokser bedst i en placering i lys, men direkte sollys.

•Purchase selleri starter fra en havecentre eller børnehave. Kig efter starter måler ca 4 til 6 inches i højden med tre til fire blade. Plante starter i rækker fordelt 18 til 36 inches fra hinanden, med 6 til 12 inches mellem hver plante.

•Kapacitet planter straks, at give vand nok til at suge jord til en dybde på omkring 6 inches. Derefter levere 1-2 inches vand hver uge, medmindre det har regnet tilstrækkeligt. Altid vand dybt, fordi tør jord forårsager stress, der resulterer i bitter, trævlet selleri.

•Spread 3 til 4 inches af muld, såsom halm eller strimlet bark, omkring selleri når planterne er 6 inches høj; barkflis holder rødderne kølig og fugtig. Barkflis også undertrykker ukrudt, der konkurrerer med selleri til rådighed jord og næringsstoffer.

•Dæk stiklinger med hot caps eller en anden beskyttende cover i koldt vejr. Selvom selleri tåler lettere frost, kan en udvidet periode med dagtimerne temperaturer under 55 grader Fahrenheit og natten temperaturer under 40 grader forårsage anlægget for at gå til seed tidligt.

•Side kjole selleri med en 5-10-10 gødning på to måneder, og igen på omkring tre måneder. Til side kjole, gøre en lavvandet fure omkring 3 til 4 inches fra hver plante. Drys gødningen i fure med en hastighed på 1 spiseskefuld til hver plante.

•Harvest selleri når planterne er mindst 3 inches i diameter og yderbladene måle mindst 12 inches. Trække hele planten, eller fjerne de ydre stilke og tillade center til at modnes.

Tips & advarsler

  • Du kan også starte Sellerifrø indendørs otte til 10 uger før den sidste gennemsnitlige frost i dit område. Plante frø i encellede containere ved overbrusning dem oven på fugtig pottemuld blanding. Vand efter behov for at holde pottemuld let fugtig. Frøene spire i temperaturer på 70-75 grader. Efter spiringen er temperaturer omkring 10 grader køligere bedst.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com