Sådan køkkenhave i Potter

April 11

Sådan køkkenhave i Potter

Du behøver ikke masser af jord har en køkkenhave. Hvis du har en anselig gård, gårdhave eller veranda, kan du vokse en temmelig bred vifte af grøntsager i containere. Selv hvis du kun har en solrig dørtrin i by, kan du vokse en lille salat have, der vil tjene dig godt. Dyrke grøntsager i Potter er også en stor mulighed, hvis du har dårlig dræning eller jordkvalitet. Som med alle andre have, er god planlægning nøglen til succes.

Instruktioner

Planlægning

•Vælg dine planter omhyggeligt. Hver gartner pladsen er begrænset, og det gælder for container gartnere så godt. Chancerne er, at du ikke vil kunne have en gård mellemstore afgrøde, så beslutte hvilke grøntsager er vigtigst for dig. Lav en liste og prioritere den. Placere dem, du bare skal have på toppen, og dem du kan uden leve mod bunden. Vælge sorter, som er mindre og busket, men at tilbyde høje udbytter.

•Consider hvor meget af hvert vegetabilsk du ønsker dine planter til at give. Derefter beslutte, om det er værd pladsen. For eksempel, du kan lide tanken om voksende majs i en container, men hvis du kun har plads til to majs stilke, og hver stilk kun giver to stykker af majs, kan du beslutte, det ikke er værd vokser majs for fire kolber. Du foretrækker måske at sætte denne plads mod en højere højtydende anlæg, såsom zucchini eller bush bønner, hvormed du kan høste en mere bountiful høst.

Dyrknings ca hvor stor en beholder skal du for hver plante. Med nogle sorter, såsom løsbladssystem salat og baby gulerødder, vil du kunne passe flere planter ind i en god størrelse vindue boks. Andre, vil såsom broccoli, artiskokker eller majs, kræve 15 til 25 gallon beholdere.

•Kontrollér en skala diagram over din plads, planlægning ud placeringen af gryder og hvad de indeholder. Sørg for at alle dine planter er placeret, hvor de vil få mindst 8 timer om dagen af sollys. Den store ting om container havearbejde er at planter kan være flyttet hvis nødvendigt, men du bør tænke nøje fra starten om hvordan du udnytter dine rum mest effektivt.

Forberedelse

•Purchase din beholdere. Simple plastic eller terrakotta beholdere er forholdsvis billig, men hvis du vil have et billigere endnu mindre attraktivt alternativ, købe almindelig sort containere fra avlere. Vokse tasker er også en billig løsning, der bliver mere populært for gartnere pågældende mere med praktisk end udseende. Du kan også være kreativ i indsamling containere: ren 5-gallon spande, jumbo kaffe dåser, hjemmelavet trækasse plantageejere eller gamle børnebassiner Vader kan gøre store muligheder. Sikre bare, at beholderne du bruger er lavet af ugiftige materialer (eller ubehandlet træ), renset godt og har huller boret i bunden for dræning.

•Vælg en vækstmedium. I en container, lysere vægt vækstmedium, jo bedre det er for planterne, som på ryggen af dem, der måske nødt til at flytte dem. Det bidrager til at fremme god dræning og giver mulighed for rødderne mere mobilitet. Kigge efter en pottemuld eller jord-mindre medium specielt lavet til container grøntsager, med den rigtige kombination af næringsstoffer.

•Purchase starter planter fra en velrenommeret planteskoler, eller frø. Plant dem i beholdere på samme tid du ville plante dem i jorden. Hvis en plante ville kræve støtte, som et spil eller et bur, sætte det i på det tidspunkt du transplantation eller frø. Fors¯g ikke at gøre det senere, da du risikerer at beskadige rødderne og drab anlægget.

Pleje

•Tilføj et lag af muld til at holde jorden fugtig og beskytte det mod ukrudt og skadedyr. Hvis du bor i køligere klimaer eller føler dit space ikke får nok sol, kan du prøve at bruge flat aluminium folie pander skåret til størrelsen på puljen, med huller for planter til at vokse gennem. Dette vil tilføje reflekteret lys og også forhindre visse skadedyr som bladlus. Gør ikke dette i meget varme klimaer, eller det reflekterede lys kan brænde planterne.

•Kapacitet hyppigt, og efter 8 uger, begynder at tilføje en all-purpose vandopløselig gødning i vandet hver par uger. Potteplanter kan miste fugtighed og næringsstoffer hurtigt, men pas på ikke at overdrive det. For meget vand vil resultere i root rot, og for meget gødning kan brænde anlægget.

•Man for dine planter som du ville enhver jorden planter--undersøge dem regelmæssigt for skadedyr eller sygdomme, ukrudt når det er nødvendigt og høst når frugterne er klar.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com