Sådan kompost haveaffald & Organics

May 4

Før fremkomsten af kunstgødning styrket enhver landmand eller gartner deres produkter med kompost fremstillet af deres egen mad affald. Med vores lossepladser fylde med Papirkurv, herunder masser af kompost-stand plante og mad affald – og afstrømning gødning kemikalier at komme ind i miljøet, en masse mennesker gensyn med den traditionelle naturlige metode til at gøre god mad for dine planter. Kompost er en levende ting, fuld af næringsstoffer og nyttige bakterier og insekter. Selvom en kompostering system kan tage lidt tid at sætte op, når det kører det kan producere masser af naturlig gødning med lille indsats, og er en fantastisk måde at skære ned din fodaftryk og spare penge.

Instruktioner

Hvad skal kompost

•Der er to hovedtyper af ting du kan kompost: "browns" og "grønne". Browns er ældre plantemateriale, som tørrede blade, halm, gamle træ, aviser og brune papirsposer. Greens er friskere plantemateriale, som køkken scraps, nyligt nedfaldne blade og friske græs stiklinger. Du vil have en lige stor del af hver, da de både giver fordele for bakterier og væsner, som vil gøre den kompostering for dig. Kompostering tager et lille stykke tid, og en selv blanding af grønne og brune kan hjælpe fremskynde tingene op. Greens har normalt vand og kvælstof, mens browns kan give beluftning. Kompostering bakterierne er aerobe, hvilket betyder, at de har brug for ilt fra frisk luft, og de har også brug for en vis mængde fugt til at overleve. Hvis de aerobe bakterier ikke har disse ting, vil de dø og anaerobe bakterier vil blomstre. Anaerobe bakterier vil kompost dit affald, men langsomt og det vil lugter råddent skrald.

Some things are not good for composting. Bones, meat and cheese will attract scavengers and may take a lot longer to break down, while things like pressure-treated wood and animal waste may contain toxins you don't want ending up in your soil.

•Der er en masse forskellige systemer til kompostering, så du bør vælge en, der passer til dine behov:

Bunke: Det enkleste system, en bunke er bare, hvad det lyder. Du tager dit materiale og gøre det i en bunke på enhver plaster på jorden. Du bliver nødt til at vende og blande din kompost, og dette system kan gøre det lidt hårdere, plus det er normalt rodet.

Tumblere: En effektiv og enkel metode til kompostering er at bruge en tørretumbler. Dybest set en stor cylinder på en akse, en tumblere kan være dyrt at købe, men det er muligt at lave din egen ud af en gammel tønde og nogle træ. Med en tørretumbler, du tilføje materialet til det store hul cylinder og slå den hver par dage sørge for det er at få blandet jævnt.

Placeringer: En af de mest populære metoder til kompostering er med en bin. Enhver form for struktur kan bruges som en bin og moany forskellige slags placeringer er tilgængelige fra havearbejde leverandører. Med en placering, du isolere din kompost fra resten af din værftet og de har som regel en nem måde at tilføje nye materiale til toppen og fjerne færdige kompost fra bunden.

Ormen placeringer: Som en bin, men mere mobile, kan blive brugt en orm kompostering bin inde i dit hus. Hvis du køber en worm bin, de kommer ofte med specialiserede orme, som nedbryder kompost hurtigt, alt du skal gøre er at sørge for de har masser at tygge på.

•Når du ved hvad slags system du vil bruge, skal du installere den. Mest kompostering systemer er til udendørs brug, så vælg et hjørne af din værftet i nærheden af havejordstykket. Hvis du bruger en worm bin, kan du gemme det inde – under køkkenet sink er en handy sted – eller holde det udenfor, men husk at bringe dem om vinteren.

•Et af de nemmeste måder at starte kompostering er at have en container i dit køkken, hvor du sætte passende køkken scraps. Når at beholderen er fuld, kan du overføre det til din kompost og oprette en cyklus. Når du blander i en brun, som hø, prøv at blande i en lige (i vægt) mængden af en grøn til at holde din kompost afbalanceret. Undgå at sætte alle syge planter og ukrudt, som deres frø kan spire når du sætter det færdige kompost på din have.

•Hvis du har en bunke eller en tørretumbler, bland det hver par dage for at give beluftning. De fleste placeringer har huller til ventilation og en worm bin bør have en slags åbning at lade luft men holder crawlies fra at komme ud.

It can take anywhere from a few weeks to a couple of months to produce finished compost, but it should look and smell like good, dark soil, or humus (not the chickpea dip). You should remove finished compost from your system once it's done, so you have space to add more wastes. For best effect, place it directly around your seeds and starters to help them reach their full potential.

Tips & advarsler

  • Læg ikke noget farligt i kompost, som tryk imprægneret træ (det vil have en rød eller grøn look til det), kemikalier eller Papirkurv.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com