Sådan kontrolleres Corynespora på agurker

April 12

Corynespora cassiicola, også kaldet target spot, er en svampesygdom, der vises på mange udendørs frugt og vegetabilske planter, herunder tomater, papaya og agurker. Sygdommen starter som små, tan pletter på blade og blade af planten og breder sig gradvis til rørstrømsk, brune områder på selve frugten. Sygdommen forekommer oftest i varme temperaturer, generelt mellem 70 og 80 grader F, og kan potentielt ødelægge din hele sæsonen agurk afgrøde hvis ikke håndteres og kontrolleres så snart du opdager problemet.

Instruktioner

•Tag inficerede blade og løv fra din agurk plante så snart du bemærker nogen tegn på corynespora på dem. Slippe af med de inficerede blade fra alle sunde planter i en affaldssæk eller ved afbrænding.

•Fertilize agurker med kvælstofgødning kun én gang om året, når vinstokkene begynder at spredes ud, generelt i midten til slutningen af foråret. Følg specifikke produkt instrukser om doseringen, som varierer efter antallet af planter du har og typen gødning, du bruger. Overdreven anvendelse af kvælstofgødning vil resultere i busket vækst, der vil tiltrække sygdommen.

•Treat løv med kemiske fungicider chlorothalonil eller mancozeb i det tidlige forår, før temperaturer nå 70 grader F. Denne tidlige behandling af løv vil ikke skade planterne, og kan forhindre corynespora i at opstå som temperaturer varm.

•Treat inficerede blade med strobilurin, en kemisk forbindelse, der kan dræbe corynespora. Læs og følg alle instruktioner vedrørende behandling, som mængden af kemikaliet, der du har brug for, samt hyppigheden, varierer efter produkt.

Tips & advarsler

  • Finde de kemiske-produkter til corynespora på agurker på havecentre, planteskoler eller konsulenttjenester. Hvis du har spørgsmål vedrørende doseringen eller metoder, konsultere en professionel hos disse forhandlere.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com