Sådan kontrolleres jordstruktur

May 4

Jordstruktur refererer til størrelsen af partikler, som findes i ler, silt og sand. Andelen af disse partikler effekt plantevækst, da jordstruktur styrer, hvor hurtigt eller langsomt jord afløb. Det bestemmer også mængden af beluftning og sats af erosion. Ordentlig dræning og beluftning fremmer sund plantevækst og giver mulighed for rødderne at dyrke og modne. Kontrollerer konsistensen af jorden giver forskere, landmænd, gartnere og boligejere til at undersøge og ændre jorden at sikre sunde græsplæner og beskære udbytter.

Instruktioner

• Indsamle 1 ½ kop prøve af havejord i en ren plastbeholder. Sprede jord på en gammel avis og fjern sten, pinde og andet snavs. Bryde op klumper med hænderne indtil jordprøve er glat og fri for fremmedlegemer.

•Pour 1 kop glattes jorden i et kvart glas. Brug et målebæger og fyld krukken med ca ¾ ounce vand. Tilsæt 1 tsk af pulveriseret, ikke-skummende opvaskemaskine vaskemiddel. Læg låg på krukken og ryst kraftigt i 15 minutter til at bryde op partikler og jævnt distribuere dem i løsningen. Lad krukke sidde i et uforstyrret område for 24 til 72 timer.

•Kontrollér krukke efter 1 minut til at bestemme mængden af sand i jorden. Bruge en lineal og permanent markør til at markere niveauet på krukken. Efter to timer, skal du markere mængden af silt, som er på toppen af sandet i krukken. Undersøge krukke til klare vand og udlignede ler partikler. Denne proces kan tage indtil 72 timer. Når det sker, skal du markere niveauet af ler på krukken. Undgå at måle mængden af ler i jorden, indtil alle partikler har slået sig og vandet er ryddet. Disse fine partikler tage tid at løse.

•Measure det samlede beløb af sediment i krukken. Bruge en lommeregner og beregne den partikel procent ved at dividere den målte mængde af hvert lag af den samlede mængde af sediment, konvertering af decimal til en procent. For eksempel, hvis den samlede sediment er 4 inches og silt beløb er 1 tomme, opdele 1 x 4, som er lig med.25. Konverter decimal af.25 til 25 procent. Jordprøven indeholder 25 procent silt. Ideel jordstruktur indeholder 40 procent sand, 20 procent ler og 40 procent silt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com