Sådan læses konstruktion tegninger

October 4

Sådan læses konstruktion tegninger

Byggeri blueprints tjene som både instruktionsbog og kort, der viser præcis, hvordan et projekt skal konstrueres. De viser byggeplaner, afslutte krav samt elektriske og mekaniske layouts og oplysninger om eventuelle specielle krav. Mange mennesker er skræmt af tegninger, at tro, de er vanskelige at fortolke. Men selv folk med ringe eller ingen konstruktion erfaring kan lære at læse byggeplaner og bruge dem til at forestille sig, hvad projektet vil ligne eller forstå, hvordan det vil blive bygget.

Instruktioner

•Start med titelbladet. Det er ofte det første ark i sættet og indeholder en liste over alle tegninger inkluderet for projektet. Tag et kig på hvad er inkluderet, så du kan få et overblik over opgaven. Titelbladet indeholder som regel også en liste over symboler og forkortelser, der bruges i tegningerne. Gennemse denne liste, så du vil vide, hvad disse elementer refererer til, som du støder på dem på tegningerne.

•Indstil omfanget af planerne. Skalaen er en måde at repræsentere en stor bygning på en lille ark papir og viser andelen på samme tid. For at opnå dette, er de fleste blueprints trukket således at 1/8 af en tomme på papir er lig med 1 fod bygget materiale. Dette omtales som 1/8-inch skala. Selv om dette er en fælles værdi, kan nogle tegninger drages til 1/16-inch eller endda 1/4-inch skala. Værdien angives et sted på tegninger, normalt på hver side. Husk skala, når du undersøger planerne.

•Review de arkitektoniske tegninger. Disse er generelt de første par tegninger i sæt og er nummereret som "A" efterfulgt af et nummer. De Vis plantegninger, udvendige højder, møbler og afslutte valg. De arkitektoniske planer er nemmest for den uerfarne bygherre til at forstå, og de giver et godt overblik over projektet.

•Undersøg mekaniske tegninger. Disse vil normalt følge de arkitektoniske planer og vil blive regnet som "M" efterfulgt af et nummer. De vil vise opvarmning og air conditioning systemer samt VVS oplysninger. Ved hjælp af mekaniske planer, kan du få en fornemmelse for hvor kanalen arbejde vil blive placeret, hvordan rør vil blive kørt og hvor ventilationskanaler og diffusorer vil blive placeret.

•Understand elektriske planer. Disse er typisk i slutningen af sættet og nummereres som "E" efterfulgt af et nummer. De viser placeringen af lamper, beholdere, switche og kabler. Du kan få et godt billede af bygningens elektriske layout ved at undersøge disse planer, selv hvis du ikke har nogen erfaring med emnet.

•Se til specifikationer manual, ofte kaldet "spec bog." De fleste planer kommer med en spec bog, der giver oplysninger om materialer og metoder for projektet. Bygherrer bruge både spec bogen og planerne til at konstruere projektet, som der er typisk en masse kritiske oplysninger i spec bogen, der ikke er angivet på tegninger.

Tips & advarsler

  • Få byggeprojekter er afsluttet uden i det mindste et par ændringer til planerne. Officielle ændringer udstedes i form af tillæg, ændre bulletiner eller ændringsforslag. Være sikker på, at du har de nyeste ændringer, når du arbejder med en række tegninger. I de fleste tilfælde, vil hovedentreprenør eller arkitekt rådgive dig om opdateringer.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com