Sådan landskab terrænplacering vand

July 21

Sådan landskab terrænplacering vand

Landskabspleje på en vandig hældning kan bevise en udfordring. Ved at oprette angivne kanaler hvor du agter vand til at køre, men kan du reducere de skadelige virkninger af erosion, som kan omfatte vask væk muldlag, tilstopning storm afløb og undergravning af træer og anden beplantning. Du kan også omdirigere vandet, således at den når delene af din have, der har brug for vanding, eller det omdirigerer uskadelig ind i tagrender og storm afløb. Efter kanalisering vand sikkert, er det en god idé at plante din yard med måtter jordbundsdække, der vil forankre jord på plads. Du kan selv plante i afvandingsgrøfter eller swales at opnå en marsh-lignende virkning i din værftet.

Instruktioner

•Vælg en landskabsdesign baseret på din værftet og dine personlige præferencer. Vælg enklere, udekorerede swales eller afvandingskanaler for en grundlæggende tilgang og en mere konventionel kig i resten af gården. Designe en større swale haven til en sumpet Mose-lignende udseende, hvor du kan placere floden sten i bunden og plante med vand-kærlig planter.

•Dig bugtende swales gennem den vådeste del af din værftet, hvor vandet allerede naturligt strømmer ned ad bakke. Grave swales 3 fod bred og 6 inches dyb, hvis du vil oprette et sumpet udseende, at sikre, at swales drop mindst en fod i højden for hver 50 fod ned ad bakke.

•Direkte bunde af swales at tømme ind i et fladt område i haven hvor du kan bruge vandet, eller til en storm afløb eller tagrende så at det vil køre ud af gården.

•Installer landskab stof i bunden af din swales og hele vejen op ad siderne. Anker stof af pilotering floden sten i bunden. Brug sten, der vil være for stor for børn at bære væk.

•For en mere dekorative look, plante swale med vand-kærlig planter. Overveje siv, såsom fælles rush (Juncus effuses), hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, der kan vokse i 4 inches af vand. Prøv halvgræsarterne, såsom palm Star (Carex muskingumensis), hårdfør i de samme områder og også vokser i op til 4 inches af vand.

•Plant resten af haven med planter, der vil forankre muldlag på plads. Brug jordbundsdække, såsom 6-tommer høje Brefliget Stenurt (Sedum ternatum), hårdfør i USDA zoner 4 gennem 8 eller 12-tommer høje plumbago (Ceratostigma plumbaginoides), hårdfør i USDA zoner 5 til 9.

Tips & advarsler

  • Hvis din værftet har vand bevæger sig gennem relativt flade områder, kan du overveje at omdirigering vand ved at installere fransk afløb, som bruger et perforeret rør i bunden af en mindre, rock-fyldt grøft. Hvis du ønsker at give fod gennem en lille brugt eller un-anlagte område, kan du bruge flise gangbroer for at låne solid fod til en sti.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com