Sådan måler jordstruktur

November 12

Sådan måler jordstruktur

Forstå din jordstruktur spiller en afgørende rolle i vellykket havearbejde. Jord er almindeligvis opdelt i tre kategorier: ler, silt og sand. Ler er den tungeste type af jord og klumper sammen når de er våde. Sandet jord er meget porøse og holde ikke vand godt. Silt har mellemstore partikler og konsistens af mel. En lerjord jord indeholder en afbalanceret blanding af alle tre teksturer. Selv om en laboratorieanalyse jord er den bedste måde at afgøre din jordstruktur, kan du også hente en omtrentlig kategorisering ved at udføre et par enkle, observation-baseret test.

Instruktioner

•Rub en lille smule fugtig jord frem og tilbage mellem tommelfingeren og fingre og observere, hvordan det føles. Hvis jorden føles grynet, har det sandsynligvis en høj mængde af sand. Glat jord er sandsynligvis sande, og jord, der holder sammen har en høj ler indhold.

•Form en kugle af fugtig jord, der er stor nok til at klemme i din hule hånd. Sandet jord vil bryde når du anvender let tryk. Silt jord vil holde sammen men forbliver plastisk. Lerjord vil danne en hård bold, der ikke bryder nemt. Denne test er også kendt som den fugtige støbt test.

•Gennemfør bånd test. Fugt en lille kugle af jord og klem det i din hule hånd. Klem jord mellem tommel- og pegefinger og forsøge at danne et bånd med jorden. Sandet jord vil ikke danne et bånd. Ler, silt, mudrede ler loam eller ler loam vil danne et lille bånd, mindre end 1 tommer i længden. Hvis din jord er sandet ler loam, mudrede ler loam eller ler loam, bliver båndet omkring 2 inches lang. Bånd længere end 2 inches angive sandet ler, mudrede ler eller lerjord.

•Få en jord test fra din lokale Folkeuniversitet. Et laboratorieanalyse giver grundig information om din jordstruktur, men også om dens pH og næringsstof indhold. Laboratorietests afgøre tekstur ved at finde den nøjagtige procentsats af sand, silt og ler i din jord. Du bliver nødt til at tage om fem eller seks prøver fra forskellige områder i din plæne eller haven, så bland dem alle sammen i en stor plastik spand til at producere en god prøve for laboratoriet. Lab analyse vil også give ideer til at forbedre din jord, hvis det er nødvendigt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com